DAY 1 Parijs

Met Kerst ben ik samen met mijn vriend naar Parijs geweest. Zondagochtend rond 6:00 vertrokken wij naar Parijs. Binnen 5 uur (met een paar tussenstops) stonden wij bij ons hotel. We verbleven in Hotel Mercure net buiten de ring van Parijs. Dit vonden wij wel zo fijn, want zo hoefde we niet met onze auto door hartje Parijs. Ik vond het hotel erg netjes en er was behulpzaam personeel. Ook toen wij de laatste dag nog Parijs in wilden mochten wij nog de hele dag gebruik maken van de parkeergarage (terwijl we om 12:oo moesten uitchecken).

De metro was halverwege de straat. Hierdoor waren we binnen minder dan 30 minuten in hartje Parijs. We zijn als eerste naar de Sacré-Cœur geweest. Voor de Sacre Coeur zit een leuk straatje met verschillende winkeltjes. In het straatje richting de Sacre coeur zitten La Cure Gourmande, Lindt, Maison Georges Larnicol en natuurlijk vele souvenir winkels.

Bij de Sacré-Cœur liepen veel verkopers (tip: pas op met de mannen met armbandjes, uiteindelijk zijn deze bandjes ‘toch’ niet gratis), veel bedelaars, maar er liep ook veel mensen van de politie en/of het leger. Dit gaf aan de ene kant bij mij een veilig gevoel en aan de andere kant was de dreiging op een aanslag hierdoor veel meer voelbaar. De Sacre-Cœur blijf ik prachtig vinden. Het is in verhouding tot vele andere kathedralen niet al te uitbundig versiert, waardoor de versieringen die aanwezig zijn eruit springen.

Nadat we weer uit de Sacré-Cœur kwamen hebben we de metro gepakt richting de Arc de Triomphe. Hier hebben vanaf de overkant gekeken naar de Arc de Triomphe, maar we zijn niet op het plein bij de Arc de Triomphe zelf geweest. Nadat we daar hadden gekeken wilden we naar de bekende winkelstraat ‘De Champs Elysees welke eindigt bij de Arc de Triomphe. Op de Champs Elysees vind je vooral merken zoals Louis Vuitton, Nike, Disney, Zara, Mac, Cartier etc. We vonden het erg leuk om te kijken en om rond te lopen. De eerste dag dat we in Parijs waren hebben we één kant van de Champs Elysees bekeken. Later, op de derde dag, gingen we de andere kant bekijken van de winkelstraat.

Aan de andere kant van de Champs Elysees stond een groot reuzenrad. We waren toch wel benieuwd wat daar nog meer te vinden was. Dit viel helaas tegen, want echt alleen het reuzenrad stond er. Wel was het op Place de la Concorde waar je de obelisk van Koning Ramses II vind. Of ook wel: een 23 meter hoge gedenknaald/een gedenkzuil.

  • La Cure Gourmande

Daarna zijn we in de metro gestapt richting de Notre-dame. Je kon eventueel nog overstappen op een andere metro, maar wij kozen ervoor om dat stukje te lopen, omdat je anders alleen maar in de metro zit. Bij de Notre-dame was er veel beveiliging en konden we het plein voor de Notre-dame pas op als we door de beveiliging heen waren (Tassen openen en een metaalscan/fouilleren). Het plein had een mooie grote met blauwe kerstballen versierde kerstboom en ook de Notre-dame was van binnen met mooie kerstversiering versiert. Op het moment dat wij binnen waren begon er net een Engelse mis. Dit was erg bijzonder om mee te maken, omdat er zoveel mensen waren. Helaas konden we niet blijven, want mijn vriend had voor ons gereserveerd in Restaurant Antiquaires. Hier zijn we lopend heengelopen. Binnen een kwartier waren we in het kleine, sfeervolle restaurantje. Wel viel het een beetje tegen in vergelijking met de foto’s. Op foto’s zag het er iets groter uit, maar het eten en drinken was heerlijk. Ook het personeel was erg vriendelijk.

Nadat we heerlijk hadden gegeten zijn we in de metro gestapt richting de Eiffeltoren. Ook hier was weer veel bewaking. Eenmaal bovenop de Eiffeltoren vertelde mijn vriend de allerliefste dingen, over wat we allemaal samen hebben gedaan en meegemaakt en hoeveel hij van mij houdt. Daar ging hij dan, bovenop de Eiffeltoren, op zijn knieën… Mijn aanstaande man 🙂

Na deze heerlijke dag zijn we lekker met de taxi terug gegaan naar ons hotel.

DAY 2 Disneyland Parijs

Eerste Kerstdag zijn wij een dagje naar Disney geweest. Dit was maar 45 minuten rijden vanuit ons hotel. Waardoor we rond 10 uur voor de ingang stonden om naar binnen te gaan. We waren zo binnen doordat we online al kaartjes hadden besteld. Vanaf 10:00 tot ongeveer 18:00 waren de rijen bij de attracties, kraampjes en winkels erg lang. We hebben in deze tijd dan ook vooral het park rondgelopen en bekeken en een paar attracties bezocht. Maar eerste kerstdag overdag is het blijkbaar erg druk in Disneyland. Dit vonden wij wel erg jammer, maar na 18:00 vertrokken veel mensen en hadden we zelfs attracties waar we maar maximaal vijf minuten hoefden te wachten of zelfs gelijk door konden lopen. Super chill ! Zelf houden ik en mijn vriend van attracties waar (wel een beetje) spanning in zit. Hierdoor vonden we vooral de Big Tunder Mountain, Indiana Jones and the Temple of Peril, Phantom Manor en de Hyperspace Mountain het leukst. Maar toch blijven stiekem de attracties zoals Buzz Lightyear Laserblast en Peter Pan’s Flight ook altijd erg leuk. Om 22:00 hebben we nog gekeken naar de eindshow, maar net voor het einde van de show zijn we richting de auto gelopen zodat we de drukte voor waren (dit scheelt je een lange wachttijd/file bij de uitgang).

  • In de Buzzlightyear LaserBlast

DAY 3 Parijs

Op de derde en laatste dag van ons weekendje naar Parijs hebben we de metro gepakt om de overkant van de Champs Elysees te bekijken. Alle winkels waren, net als de eerste dag, nog in gezellige kerstsferen versiert. Ik vond de straat er erg mooi uitzien. Op de Champs Elysees zelf reden verschillende mooie (en dure…) auto’s rond. Mijn vriend vindt auto’s erg interessant en leuk om te bekijken (en te rijden). Op verschillende plekken kon je mooie auto’s huren. Na flink onderhandelen met één van de verhuurders konden wij voor een leuk prijsje in een Ferrari rijden, waar we natuurlijk een paar foto’s van hebben gemaakt voor de Eiffeltoren.

Rond een uur of 15:00 hebben wij onze eigen auto weer opgehaald bij het hotel en zijn we naar huis gereden. Wat een heerlijk weekend !

Hoe was jullie kerst ? Laat het me weten in de reacties !

  • Met de Ferrari bij de Eiffeltoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*