Afgelopen zondag waren Marcin en ik een dag naar de Kermis in Kleve. Zelf was ik nog nooit op deze kermis geweest, maar Marcin was er al wel eens geweest en wist mij van te voren te vertellen dat het daar heel leuk is.

Voor ons is Kleve maar ongeveer drie kwartier rijden, dus dat is perfect. Ondanks dat ik heen reed zijn we heelhuids aangekomen in Kleve.

Als eerste hebben wij maar even geld gepind, want in Duitsland zijn ze nog gewend aan alle pinapparaten. Wat ik bijzonder vond is dat er geen enkele kermisattractie of kraam een pinapparaat had. In Nederland zijn we gewend om haast overal te kunnen pinnen. Zeker bij eetkraampjes etc.

dat we niet konden pinnen was deze kermis echt heel leuk. De kermis had niet alleen de ‘standaard’ attracties. Maar ook waren er bijvoorbeeld;

– Spookhuis; dit was een donkere ‘enge’ mini achtbaan vol met angstaanjagende bewegende poppen. Waarbij de laatste pop geen pop was… Ieks.

– Een waterachtbaan; deze zal met de 26/27°c veel bezoekers hebben gehad, want als je eruit kwam was je behoorlijk nat… Lekker verkoelend op zo’n dag

– Een lasergame attractie; wat jullie misschien nog niet weten is dat ik echt dol ben op lasergamen, dus dit was echt geweldig. Het was een ruimte waar je met maximaal 8 spelers (4 per team) een potje kon lasergamen. Halverwege bedachten fanatieke Marcin en rondrennende ik dat het eigenlijk best warm was, maarja. Het was wel geslaagd ! Volgende keer misschien met een graad of 5-10 minder haha.

– Een spinnende ronddraaiende attractie: Ja, ik weet het lekkere duidelijke omschrijving haha. Het kwam er op neer dat je alle kanten op gedraaid en gezwaaid werd. Deze attractie duurde trouwens best wel lang… Dit waren we eigenlijk niet zo gewend, maar het was wel een beetje verkoelend na het potje lasergamen.

– Een bad met grote opblaasballen (waar je zelf in kan lopen); jullie hebben ze vast wel eens gezien bij een meertje of in een zwembad ofzo. Maar op deze kermis hadden ze ze ook. Zelf zijn we er niet in geweest omdat het ons te warm leek. Overigens wisten we ook niet of het alleen voor kinderen was of dat wij er ook in zouden mogen.

Maar ook was er een schommelschip, reuzenrad, muntjesschuifmachines, grijpmachines, etenskraampjes en nog veel meer. Ik vond de kermis erg gezellig en ook bijzonder door alle ‘speciale’ attracties.

Om af te koelen hebben we tot twee keer toe slush puppy gehaald (waar overigens 3 of 4 kraampjes van op het terrein stonden). Natuurlijk kon een koud colaatje met curryworst niet ontbreken.

Deze kermis vind ik echt een aanrader voor mensen die dol zijn op attractieparken. Zelf zou ik er graag nog een keer heen gaan !

Wat zijn jouw leukste kermisherinneringen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending vanaf €12,50 binnen Nederland Sluiten

%d bloggers liken dit: