Ik kreeg pas de vraag: “Wat heeft jou gelukkig gemaakt deze maand ?”. In eerste instantie moest ik heel diep nadenken. Ik ben eigenlijk al snel tevreden. Maar dit jaar wil ik elke maand mijn geluksmomentjes met jullie delen. Dit zal ik doen in de eerste week van de nieuwe maand.

 

Januari

1 Lieverd paar daagjes extra vrij

Mijn vriend was een paar dagen extra vrij in januari. Hierdoor konden we even lekker een paar dagen lui doen en leuke dingen doen. Op mijn andere blog lees je over ons tripje naar Duitsland waarbij je ook nog twee heerlijke recepten kan vinden van de Mohnkuchen (maanzaadtaart) & de Nutella Bällchen (nutella balletjes) die we daar hadden gehaald 🙂 Daarnaast hebben we een rondje kunnen lopen door de RD Classics in Emmerich (of ook wel usa old timers bekijken), we hebben een kasteeltje bekeken en verder lekker rustig aan gedaan. Een heerlijk extra lang weekendje samen !

 

2 Verslag EINDELIJK af

Ik had een opdracht voor school waar ik echt tegen aan liep en telkens maar een klein stukje deed en liet ik het weer naast mij liggen. Ik had gewoon geen motivatie en concentratie voor deze opdracht. Toen dit verslag af was was dit dus zeker een geluksmomentje en een last die van mijn schouder af was. Maar dit komt mede door de chaos in mijn hoofd die vorige maand sterk aanwezig was.

 

3 Nieuwe baan

EINDELIJK na heel veel vrije dagen te hebben gehad en heel veel te hebben gesolliciteerd ben ik (bij mijn tweede -_-) sollicitatie aangenomen. Ik heb in elk geval ervaren wat de handigste manieren zijn om te solliciteren, deze zal ik binnenkort delen in een blog. Nu heb ik eigenlijk mijn contract net in februari ondertekend… Maar ik had de baan eigenlijk al in mijn broekzak in de laatste week van januari. Ik mag vanaf 12 februari beginnen bij de Lidl hier in de buurt. Super fijn ! Ik ben benieuwd 🙂

 

4 Vermoeidheid is minder

Ik was de afgelopen tijd best wel vermoeid. Ik was snel moe, maar ook eigenlijk de hele tijd een soort ziekerig. Waarschijnlijk hebben geluksmomentje 2 en 5 hier ook wel mee te maken. Nu de laatste week van januari-begin februari ben ik bewust actief bezig geweest. Ik heb veel proberen te bewegen en ik heb ook mijn voeding aangepast. Ik heb deze week met mijzelf afgesproken dat ik op dinsdag en donderdag avond één koekje of iets lekkers mocht en voor de rest van de week heb ik alleen maar tussendoor groentes en fruit gegeten. Daarnaast zijn we 3 keer naar de sportschool geweest.

Ik merk echt dat ik deze afgelopen week meer energie had en dat ik nu nog steeds energie over heb van deze week. Dit ritme ga ik dus volgende week gewoon lekker doorzetten. Ik hoop dat die vermoeidheid echt helemaal wegtrekt zodat ik weer lekker enthousiast alles kan gaan doen.

 

5 Chaos in mijn hoofd is minder

Wat ik net ook al noemde. De afgelopen tijd heb ik veel chaos in mijn hoofd gehad. Ik wist niet zo goed wat ik met vervelende situaties en gebeurtenissen moest doen. Hierdoor hield ik het de hele dag in mijn hoofd. Ook tijdens het lezen van stukken voor mijn studie en het schrijven van verslagen etc. heb ik hier veel moeite mee gehad. Net als met mijn aanpassing wat betreft voeding en beweging ben ik afgelopen week bezig geweest met alle chaos op een rijtje zetten. Wat is nu echt het probleem ? Wat zit mij dwars ? Door alles op een rijtje te zetten en op te schrijven heb ik deze week meer rust in mijn hoofd kunnen hebben. Ik verwacht dat ook dit mij meer energie heeft gegeven deze week. Dat ik dit deze week heb bereikt is voor mij dus zeker ook een geluksmomentje.

 

Wat zijn jouw geluksmomentjes van de eerste maand van 2018 ?

 

2 thoughts on “About me – Maandelijkse geluksmomentjes JANUARI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending vanaf €12,50 binnen Nederland Sluiten

%d bloggers liken dit: