Spelen, ravotten en ontdekken in speeltuinen is een van de leukste manieren voor kinderen om te leren. Maar wat zijn nu leuke speel- en attractieparken voor een betaalbaar prijsje? In deze blog deel ik een aantal van dit soort amusementsparken in Noord-Brabant en Gelderland.

Speelboerderij de Hooiberg  | 10 uitjes  waar kinderen kunnen spelen

1) Speelboerderij de Hooiberg in Bladel 

Bij de Speelboerderij kunnen kinderen binnen en buiten van alles beleven. Binnen kunnen ze spelen in een groot speeltoestel of kunnen ze plakken en knippen in een grote knutselruimte. Buiten kunnen kinderen genieten van een ritje op een skelter, klauteren door een speeltoestel of springen op de trampolines.

 

Kind (0-2) Gratis
Kind  € 8,00
Volwassenen  Gratis

*Prijzen volgens de website van de Hooiberg op 20-08-2021

Speelland Beekse bergen | 10 uitjes waar kinderen kunnen spelen

2) Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Wist je dat Safaripark Beekse Bergen ook een Speelland kent? Speelland Beekse Bergen is een super leuke speeltuin als je het mij vraagt. Ik ben hier zelf regelmatig geweest. Als kind, maar ook met de BSO gaan we hier wel eens naartoe. Je vindt er veel waterattracties, maar ook zijn er verschillende springkussen en speeltoestellen. Dit is wel een duurdere speeltuin, maar je hebt hierbij dan ook toegang tot een waterpark en het strand.

Kind (0-3) Gratis
Kind (3-9) € 24,00
Volwassenen (+10) € 27,00

*Prijzen volgens de website van Beekse Bergen op 20-08-2021

Dippiedoe | 10 uitjes  waar kinderen kunnen spelen

3) Dippie Doe in Best

Dippie Doe is een attractiepark leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Het is gevestigd vlak bij Aquabest in Best (Noord-Brabant). Met de BSO gaan we hier regelmatig naartoe. Buiten én binnen zijn er verschillende attracties te vinden. Buiten vind je bijvoorbeeld botsauto’s, een schommelschip en een zweefmolen. En binnen vind je een klimpaleis, een kinderkermis en ook een grote glijbaan.

Kind (0-1) Gratis
Kind (2-12) € 14,95
Volwassenen (+13) € 14,95

*Prijzen volgens de website van Dippie Doe op 20-08-2021

Maashorst Speelbos Uden | 10 leuke speeltuinen in Gelderland & Noord-Brabant

4) Maashorst Speelbos Uden

Speelbos Maashorst kent een grote open speelplek waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en glijden. Er staan verschillende klimbomen en ook is er een mogelijk om heerlijk te gaan spelen met water en zand. In de omgeving kan je ook kijken naar archeologische vondsten en bewandel je de prachtige Slabroeke Heide. Dit speelbos ligt vlakbij de Herperduin, dus combineren met die speeltuin is ook nog mogelijk.

Kind  Gratis
Volwassenen Gratis

*Prijzen volgens de website van de Maashorst op 20-08-2021

Speelbos Herperduin | 10 leuke speeltuinen in Gelderland & Noord-Brabant

5) Speelbos Herperduin in Herpen

Op een grote zandvlakte, omringt door bosgebied, vind je een gigantisch speeltoestel. Daar kunnen kinderen lekker klimmen, klauteren en natuurlijk glijden van de glijbaan. Ook kun je heerlijk wandelen door de bossen. Ga lekker picknicken, bouw een hut of bezoek de klimtoren. Met warmer weer kunnen kinderen ook heerlijk in de greppels spelen of water oppompen bij de waterpomp.

Kind Gratis
Volwassenen Gratis

*Prijzen volgens de website van de Herperduin op 20-08-2021

Elckerlyc  | 10 leuke speeltuinen in Gelderland & Noord-Brabant

6) Speeltuin Elckerlyc in Oss

Elckerlyc staat voor “iedereen”. Dit betekent dat iedereen van harte welkom is. Of je nu kind bent, opa of oma, papa of mama. Ook wanneer een kindje mindervalide is kan hij of zij hier heerlijk spelen. Bij de entree staat een minibieb om je boeken neer te zetten of een leuk boek uit te zoeken om te lezen. Op de speelplaats vind je grote speeltoestellen waar kinderen heerlijk kunnen gaan ontdekken. Naast de speeltuin vind je een kinderboerderij voor de dierenliefhebbers.

Kind (0-3) Gratis
Iedereen boven de 3 jaar € 2,00

*Prijzen volgens de website van Speeltuin Elckerlyc op 20-08-2021

't kwekkeltje | 10 leuke speeltuinen in Gelderland & Noord-Brabant

7) ‘t Kwekkeltje in Rosmalen

We komen hier regelmatig met de BSO. Persoonlijk vind ik dit een hele leuke speeltuin. Er is van alles te beleven. Van water tot zand, van skelter tot glijbaan en natuurlijk het sprookjesbos vol leuke liedjes en sprookjesfiguren. Het handige aan deze speeltuin is dat er een wc en horecagelegenheid aanwezig zijn. En dat zonder entreeprijs. Uiteraard kun je wel een donatie doen in de “Paddenstoel” in de speeltuin.

Kind Gratis
Volwassenen Gratis

*Prijzen volgens de website van de ‘t Kwekkeltje op 20-08-2021

8) Vrouwehof in Roosendaal

De Vrouwehof is een speeltuin vol met leuke speeltoestellen. Kinderen kunnen er heerlijk springen op het luchtkussen, glijden door de glijbanen of schommelen. Ook is er een mogelijkheid om lekker met water te spelen wanneer het wat warmer weer is.

Kind (1-12) € 5,25
Volwassenen (+12) Gratis

*Prijzen volgens de website van Vrouwehof op 20-08-2021

Hemelrijk | 10 leuke speeltuinen in Gelderland & Noord-Brabant

9) BillyBird Park Hemelrijk in Volkel

Dit park heeft aan alles en iedereen gedacht. Ga een ritje in de achtbaan of ga op ontdekkingstocht in de natuurspeeltuin. Sinds vorig jaar heeft Hemelrijk ook het grootste AquaFunPark. Lekker afkoelen in het water of glijden van de waterglijbaan. Ook het strand, de verkeersspeeltuin en een binnenspeeltuin zijn er aanwezig. Iedereen kan zich hier met gemak een hele dag vermaken.

Kind (0-2) Gratis
Iedereen boven de 2 jaar € 10,00 – 15,00 (seizoen afhankelijk)

*Prijzen volgens de website van Hemelrijk op 20-08-2021

10) Dierenrijk in Nuenen

In Dierenrijk vind je naast de verschillende dieren die je kunt bezoeken een aantal grote speeltuinen. Hier kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken tussen de wandeltochten van dier naar dier. Zo kun je het leuk combineren voor jou én de kinderen. 

Kind (0-2) Gratis
Iedereen boven de 2 jaar € 19,00 – 21,00 (online korting)

*Prijzen volgens de website van Dierenrijk op 20-08-2021

Hoi, ik ben Joanne en ik heet je welkom op mijn blog!

Inspirationnl.com is speciaal voor jou. Of je nu een ouder bent, werkt met kinderen of graag mijn leven volgt. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van lifestyle, onderwijs en opvoeding.

In de webshop vind je educatief materiaal om te gebruiken thuis, in de klas, op de Buitenschoolse opvang of op het kinderdagverblijf.

Wil je meer over mij leren? Neem dan even een kijkje op deze pagina.

Veel leesplezier!

Joanne Glaudemans

Blogster & Pedagogisch Medewerker

In deze blog vond je een tiental uitjes op willekeurige volgorde. De meeste zijn het leukst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, maar er is bij een groot deel van de parken ook vermaak voor andere leeftijden.

Welke lijkt jou het leukst om te gaan bezoeken?

Het is mogelijk dat deze post affiliatielinks of reclameblokken bevat of geschreven is in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs, affiliatie en samenwerkingen die je op mijn site vind. Dankzij deze mogelijkheden kan inspirationnl.com blijven bestaan. Hier zijn voor jou als lezer geen kosten aan verbonden.

Lees nu ook...

Hoi, ik ben Joanne en ik heet je welkom op mijn blog!

Inspirationnl.com is speciaal voor jou. Of je nu een ouder bent, werkt met kinderen of graag mijn leven volgt. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van lifestyle, onderwijs en opvoeding.

In de webshop vind je educatief materiaal om te gebruiken thuis, in de klas, op de Buitenschoolse opvang of op het kinderdagverblijf.

Veel (lees)plezier !

Get In Touch

Whatsapp: +31 6 17462298

Email: info@inspirationnl.com