Ik ben echt een moeder die er tegen op kan zien dat er een kind jarig is. Ik krijg dan spontaan last van traktatieleed. Als je net moeder bent geworden ben je je hier nog niet zo van bewust en misschien een eerste verjaardag ook nog niet zo, maar daarna begint die traktatieterreur. De ene kindertraktatie is nog mooier, luxer en duurder dan de andere.

Er zijn hele creatieve moeders bij op het schoolplein, het lijkt wel een onderlinge wedstrijd soms. Kijk eens wie de grootste heeft? Of het duurste, want dit laatst vind ik ook wel een dingetje. Mijn kinderen komen soms met cadeautjes in huis. Als ik dan vraag hoe ze er aan komen dan zat het in de traktatie van een kindje. Jeetje. Wat is er gebeurd met het standaard zakje chips? Of als je in de zomer jarig bent, een waterijsje? Ben ik dan echt al zo oud?

Natuurlijk moeten traktaties tegenwoordig allemaal aan richtlijnen voldoen. Zo moet een traktatie tegenwoordig vooral gezond zijn want ja je wilt de juf ook niet opzadelen met 25, door suiker uitgelaten, kinderen. En tegenwoordig moeten de traktaties natuurlijk ook coronaproof zijn.

Mijn jongste zoontje werd onlangs 1 jaar en ik heb mijn hoofd gebroken over wat ik kon trakteren. Als niet creatieve Knutselmoeder, die al een paniek aanval krijgt als de kleuren klei door elkaar gaan, moest ik een gezond en coronaproof traktatie bedenken en maken. Daar begon opnieuw mijn traktatieleed.

Mijn oudere kinderen bedachten dat fruit trakteren altijd een goed idee is, ieder kind lust fruit en zeker op een babygroep (0 tot 1,5 jaar) is fruit iets wat ze allemaal mogen eten. Tegenwoordig heeft ieder kind een dieet of een allergie, dus met fruit kun je niet veel verkeerd doen!

Fruitzakjes

Omdat wij nog in de coronaproof traktatie zaten heb ik gekozen voor een fruitzakje met een doosje rozijntjes eraan. Ik heb alle fruitzakjes in een bakje gezet en met twee stokjes een ballon er boven op gezet. Een luchtballon waarbij de fruitzakjes fungeren als mensen in de luchtballon. Super simpel, beter wordt het niet. Dit is voor een babygroep natuurlijk erg leuk en makkelijk te maken.

Mocht jouw creativiteit als moeder nou iets verder gaan dan dit, dan heb ik nog een aantal leuke fruittraktaties voor je, die erg leuk zijn om samen met de kinderen te maken:

Mandarijntje met gezichtje

Super simpel natuurlijk, maar wat dacht je van gewoon een mandarijntje en hier met een watervaste stift een gezichtje op tekenen. Oogjes, neusje en een mond. Misschien nog een leuk hoedje of je prikt er een parapluutje in. Super leuk en heel makkelijk zelf te maken met kinderen.

Fruit spiesje

Na het voorverpakte fruitzakje en de lachende mandarijntjes lukt het mij ook nog om een fruit spiesje te maken. Je kind kan hierbij zelf kiezen welk fruit hij/zij wil gebruiken. Je kunt lange saté prikkers kopen en alle stukjes eraan prikken. Mocht je dan iets ongezonder willen, knoop je er een dropveter aan vast. Altijd succes.

Tip: Je kunt er ook een poffertje bij prikken!

Je kunt ook een rupsje maken van druiven en aardbeien. Je hebt eetbare oogjes die je er op kunt doen.

Fruit uil

Wil je echt iemand ogen uitsteken met een onvergetelijke traktatie. Denk dan eens aan deze fruit uil. Het enige wat je nodig hebt zijn: aardbeien, ananas, druiven en twee kleine bakjes met wat yoghurt. Even snijden en precies in deze vorm leggen (daar gaat het bij mij vaak mis). Klinkt super simpel.

Komkommerkrokodil

Als je dan echt ‘Tha Bomb’ wilt zijn met je fruittraktatie voor kinderen, en je het creatieve brein van een kunstenaar bezit, kun je er voor kiezen om een komkommerkrokodil te maken. Hiervoor heb je komkommers nodig, mini knakworstjes, kaas en druiven. Je prikt een druif, stukje kaas en een worstje aan een satéprikker en steekt de prikker in de krokodil. Hiermee maak je de rug. Je snijdt een mondje uit de komkommer en maakt poten aan de zijkant. Klinkt super simpel, maar ik begin er niet aan!

Ik hoop dat ik je wat heb kunnen inspireren met het maken van gezonde fruittraktaties voor kinderen. Geen zorgen als je last hebt van traktatieleed dan heb ik ook. Je kunt altijd iets voorverpakt kopen. Die kinderen zijn al lang blij dat ze iets lekkers krijgen. Ik ben benieuwd naar jullie traktaties.

Zou je meer van mij willen lezen? Dan nodig ik je uit op www.gezinmetvijf.nl waar ik schrijf over mijn, niet zo creatieve, leven als moeder van drie kleine kinderen. Uitjes, recepten, opvoedvraagstukken en gastblogs van professionals. Je vindt het allemaal. Ben jij toe aan een portie humor en vooral er aan toe om het moederschap wat te normaliseren? Dan moet je zeker even een kijken nemen!

Groetjes en succes met je traktaties maken!

Lisanne

Deze blog is mogelijk een gesponsord bericht of gemaakt in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs en samenwerkingen die je op mijn site vind.

Gastblogster Lisanne

Zou je meer van mij willen lezen? Dan nodig ik je uit op www.gezinmetvijf.nl waar ik schrijf over mijn, niet zo creatieve, leven als moeder van drie kleine kinderen. Uitjes, recepten, opvoedvraagstukken en gastblogs van professionals. Je vindt het allemaal.

Ben jij toe aan een portie humor en vooral er aan toe om het moederschap wat te normaliseren? Dan moet je zeker even een kijken nemen!

Lisanne

www.gezinmetvijf.nl

Oprichtster Joanne

Hoi, ik ben Joanne en ik heet je welkom op mijn blog!

Inspirationnl.com is speciaal voor jou. Of je nu een ouder bent, werkt met kinderen of graag mijn leven volgt. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van lifestyle, onderwijs en opvoeding.

In de webshop vind je educatief materiaal om te gebruiken thuis, in de klas, op de Buitenschoolse opvang of op het kinderdagverblijf.

Wil je meer over mij leren? Neem dan even een kijkje op deze pagina.

Veel leesplezier!

Joanne Glaudemans

Blogster & Pedagogisch Medewerker

Het is mogelijk dat deze post affiliatielinks of reclameblokken bevat of geschreven is in samenwerking met een bedrijf. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs, affiliatie en samenwerkingen die je op mijn site vind. Dankzij deze mogelijkheden kan inspirationnl.com blijven bestaan. Hier zijn voor jou als lezer geen kosten aan verbonden.

Lees nu ook...

De eerste hapjes van je baby

De eerste hapjes van je baby

Wanneer je kindje 4 maanden is, kun je starten met het geven van een paar kleine oefenhapjes. Je kunt beginnen met zo goed als alle groenten en fruit die je zelf ook eet. Geef bijvoorbeeld een lepeltje geprakte banaan of wortel.

Lees meer
Themahoek ideeën over Eten & Drinken

Themahoek ideeën over Eten & Drinken

Een themahoek stimuleert kinderen om bezig te zijn met het thema waar je over werkt op de groep of in de klas. Hier vind je een aantal themahoek tips voor het thema Eten & drinken.

Lees meer

Hoi, ik ben Joanne en ik heet je welkom op mijn blog!

Inspirationnl.com is speciaal voor jou. Of je nu een ouder bent, werkt met kinderen of graag mijn leven volgt. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van lifestyle, onderwijs en opvoeding.

In de webshop vind je educatief materiaal om te gebruiken thuis, in de klas, op de Buitenschoolse opvang of op het kinderdagverblijf.

Veel (lees)plezier !

Get In Touch

Whatsapp: +31 6 17462298

Email: info@inspirationnl.com