Afgelopen 23 tot en met 27 december genoten wij van het prachtige Londen. Ook hier was het duidelijk dat het bijna kerst zou zijn. Overal waren de straten en huizen mooi versiert, waren de winkelstraten druk en waren overal sales te vinden. Naast onze kijkjes bij Harrods, Buckingham Palace, de Bigben, Tower of Londen, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral en de London Eye hebben wij ook verschillende andere dingen bezocht. Hier zou je met een citytrip niet zo snel bij stil staan, maar ook deze locaties waren super leuk om te bezoeken

Winter Wonderland in Hyde park

Hyde Park wordt in de december omgebouwd tot een Winter Wonderland. Je vindt hier elke attractie die je maar wilt, kraampjes met heerlijk eten en drinken en verschillende plekken waar je even lekker kan zitten en kan genieten. Ben je dol op kermissen ? Dan is dit een geweldige aanrader. Voor jong en oud is er van alles te vinden.
Dit jaar stond het Winter Wonderland opgebouwd van 23 nov. tot 6 jan., maar als je volgend jaar plannen hebt om met kerst naar Londen te gaan kan je van 22 nov. tot 6 jan. genieten van de kerstsferen in Hyde Park.

Harry Potter Fantime

In Londen vind je natuurlijk het beroemde perron 9 3/4 op King Cross Station. Maar ook is er in de omgeving een Warner Bros studio waar je in Harry Potter’s wereld binnen kan stappen. Tijdens deze Harry Potter studio tour vind je de grote zaal, meerdere huizen van de personages, attributen uit de film en kan je zelf vliegen op een bezem. En vergeet natuurlijk niet om de beroemde Butterbeer te proeven.

M&M winkel

Bij het mooie Leicester Square in de buurt van Piccadilly Circus vind je de M&M winkel waar ze niet alleen alle soorten M&M’s hebben, maar ook allerlei kleding, borden, bekers, spellen, tassen en nog veel meer hebben. Allemaal met M&M’s erop. Ook vind je er een M&M versie van de Beatles op het zebrapad op Abbey road.

HMS Belfast

Op 24, 25 en 26 december was deze helaas gesloten, maar gelukkig konden wij op onze laatste dag Oorlogsschip HMS Belfast bewonderen. Op dit schip, tussen de London Bridge en de Tower Bridge, kan je zien hoe de bemanning tijdens hun missies leefden. Je kan bijvoorbeeld de keuken, de ziekenzaal en de eetzaal zien. Maar ook de machinekamer etc. kan je er bewonderen en je verbazen over hoeveel er in zo’n schip past. Voor mensen die dol zijn op geschiedenis is dit een hele gave aanrader !

Namco funscape

Naast de London Eye vindt je het enorme Namco Funscape. Voor elke spelletjes- en gameliefhebber is dit een aanrader door het enorme aanbod. In de Arcade vindt je spellen zoals Mario Kart, Pacman, Dance en Racesimulatoren. Maar ook vind je er bowlingbanen, een Escaperoom, botsauto’s en pooltafels. Hier kan je je dus ook prima vermaken.

Disney Winkel

Voor de echte Disney fans is er ook een Disney Shop op Oxford street. Je vindt hier producten van verschillende disneyhelden. Ik vond de winkel vergelijkbaar met een winkeltje in Disneyland Parijs zelf. Denk hierbij aan de sfeer, producten maar ook aan de prijs… Helaas wel wat aan de dure kant dus, maar zeker de moeite waard om even een rondje te lopen en misschien iets kleins te kopen 🙂

Kingdom of sweets

In de buurt van de M&M winkel vind je nog een mega snoepwinkel. Hier vindt je alle soorten Oreo, Pop tarts, Reesel’s, Hersey’s… Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het er. Mijn zoektocht in Londen was naar M&M cookies, maar nergens konden we ze vinden. Zelfs niet in de M&M winkel ! Maar hier vond ik ze gelukkig wel 🙂 Deze koekjes zijn echt een geweldige aanrader trouwens…

Zou je zelf ook zulke plekken bezoeken of hou jij het liever bij de Big Ben etc. ?
[socialpoll id=”2533571″]
Lees nu ook over ‘Ons moment’ op de Eiffeltoren vorig jaar tijdens kerst.