Het is feest ! Je zoon of dochter is jarig en daar hoort dan toch wel een traktatie bij tegenwoordig… Ondanks dat er op veel scholen “coronaproof” getrakteerd moet worden kan dit gelukkig nog steeds. Onder corona proof trakteren word ook wel “verpakt” trakteren bedoelt, oftewel een traktatie waarbij het eetbare gedeelte van de traktatie niet thuis al is aangeraakt.
De mooi versierde koeken, uitgesneden fruit en groenten en in stukken gesneden cake met een toefje slagroom gaan voorlopig helaas niet door. Maar gelukkig zijn er nog heel veel andere dingen te bedenken. In deze blog laat ik een overzichtje zien van leuke traktatie ideeën in coronatijd.

Wat mag dan wel ?

Voordat ik allemaal leuke voorbeelden ga laten zien wil ik jullie een beetje inspiratie geven als het gaat om welke producten er wel mee mogen als traktatie*. Hierna zal ik voorbeelden laten zien per product. Klik op de foto’s voor de link naar de pagina van . Enjoy!

 • Snoep in kleine uitdeelzakjes
 • Chocolade reepjes
 • Chips of popcorn
 • Doosjes met snoep
 • Lolly’s
 • Ijsjes
 • Kleine snoeprolletjes
 • Kleine verpakkingen met koekjes
 • Verpakt fruit
 • Fruit waarvan de schil eraf moet om het op te eten
 • Iets gemakkelijks waarvan de juf of meester de verpakking af kan halen én uit kan delen

*Deze traktaties mogen bij ons op school én op het kinderdagverblijf. Check even of dit op de school van jouw kind ook het geval is.

Snoep in (kleine) uitdeelzakjes

Een zakje tum-tum, een zakje M&M of een zakje met drop. Er is van alles te vinden. Dit kan natuurlijk van Haribo zijn of gewoon lekker een huismerk van de supermarkt. In sommige snoepwinkels vind je ook al voorverpakte zakjes schepsnoep deze mogen uiteraard ook uitgedeeld worden.

Dankzij de kleine, makkelijke verpakkingen van deze snoepjes kan je er al snel iets leuks van maken. Stop ze in een zakje, versier ze met stiften of maak er een mooie wikkel omheen.

Coronaproof trakteren - Verpakt snoep

Chocolade reepjes

Tja, dit zou geen blog zijn van mij als het niet ook even over chocolade ging. Mmm… Veel merken hebben ook kleine varianten van hun chocolade repen. Denk hierbij aan kleine Snicker, Twix, Milky Way, Tony’s Chocolonely of Mars. Maar ook zijn er in veel supermarkten kleine varianten van een “gewone” chocolade reep te vinden. Ook zijn bijvoorbeeld chocolade muntjes leuk om in een traktatie te verwerken. Maak er een leuke verpakking of wikkel omheen of plak ze op een leuk kartonnetje.

Chips of popcorn

Natuurlijk zijn de chips en popcorn zakjes al veel langer geliefd onder de traktaties. Want zeg nou zelf, hoe makkelijk is het om kleine chips zakjes of busjes in een mooie mand te stoppen en zo goed als elk kind in de klas tevreden te hebben. Maar ook deze zakjes kunnen leuk versiert worden. Je kunt er voor kiezen om er een mooie wikkel omheen te maken, ze in een zakje te stoppen of in een bakje waar de kinderen ook gelijk uit kunnen eten. Het voordeel aan het maken van een wikkel is dat je er het favoriete (actie)figuur van je kind op kan zetten, lekker persoonlijk !

Doosjes met snoep

In het snoepschap van de supermarkten vind je veel verschillende zakken met doosjes snoepjes. Denk hierbij aan skittles, jelly beans, smarties, rozijntjes, nerds of schatkistjes. Naast het feit dat het lekker is zijn ze ook nog eens gemakkelijk te versieren. Win-win dus 😉

Lolly’s

Een makkelijke traktatie waarbij je de versiering zo gek kunt maken als je zelf wilt. Ga aan de slag met pijpenragers, vilt, stiften en/of papier. Je kunt er alle dieren en figuren mee maken. Denk aan een vlinder door papieren vleugels te maken of een superheld door hem een cape te geven.

Ijsjes

Ondanks dat deze traktatie meer voorkomt tijdens de zomerse maanden is dit een geliefde traktatie voor veel kinderen. Natuurlijk moet je er wel rekening mee houden dat de school een vriezer heeft waar ze in kunnen totdat het tijd is voor de traktatie.

De verpakking van de ijsjes kun je leuk versieren met watervaste stift en stickers. Maar je kunt de ijsjes natuurlijk ook in een leuke verpakking stoppen. Zorg hiervoor dat de verpakkingen wel van plastic zijn of stop ze er pas in nadat ze uit de diepvriezer komen.

Kleine snoeprolletjes

Veel merken hebben ook een kleine variant van hun snoeprollen. Denk hierbij aan Mentos, Fruitella of iets dergelijks. Ondanks dat de rollen iets minder makkelijk te versieren zijn, zijn er nog zat ideeën te vinden over het versieren van de rollen. Ook kun je ervoor kiezen om ze in een zakje of wc-rol te stoppen en deze te versieren.

Kleine verpakkingen met koekjes

Deze koekjes zijn natuurlijk niet alleen handig om mee te geven voor in de pauzes, maar ook als traktatie zijn deze koekjes geschikt. Denk hierbij aan een Lang nek of andere verkade koekjes, Oreo, Smoeltjes, Sultana of Liga.

Ook voor de jongere kinderen zijn hier zat geschikte koekjes te vinden. De verpakking hoeft natuurlijk niet moeilijk te zijn. Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt natuurlijk.

Verpakt fruit

Denk hierbij aan rozijntjes, ander gedroogd fruit of zakjes knijpfruit. Het merk Bear heeft bijvoorbeeld lekkere fruitsnacks. Voor op het kinderdagverblijf is dit een perfect idee aangezien je op deze manier de meeste allergieën ook ontwijkt.

Fruit

Denk aan fruit waarvan de schil er nog af moet. Bijvoorbeeld banaan, kiwi of mandarijn. Naast het feit dat het op deze manier coronaproof is kunt je ze ook gemakkelijk versieren met een stift. Een lekkere verantwoordde traktatie.

Hopelijk heb ik je op een leuk idee gebracht. Veel succes én plezier met het maken en uitdelen van de traktatie.

Heb je inspiratie opgedaan dankzij deze blog of mis je een idee of tip? Laat het weten in de reacties of stuur een foto via instagram of de mail.

Dit bericht is een gesponsord bericht of gemaakt in samenwerking. Op deze pagina vind je meer informatie over de gesponsorde blogs en samenwerkingen die je op mijn site vind.

Hoi, ik ben Joanne en ik heet je welkom op mijn blog!

Inspirationnl.com is speciaal voor jou. Of je nu een ouder bent, werkt met kinderen of graag mijn leven volgt. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van lifestyle, onderwijs en opvoeding.

In de webshop vind je educatief materiaal om te gebruiken thuis, in de klas, op de Buitenschoolse opvang of op het kinderdagverblijf.

Wil je meer over mij leren? Neem dan even een kijkje op deze pagina.

Veel leesplezier!

Joanne Glaudemans

Blogster & Pedagogisch Medewerker

Hoi, ik ben Joanne en ik heet je welkom op mijn blog!

Inspirationnl.com is speciaal voor jou. Of je nu een ouder bent, werkt met kinderen of graag mijn leven volgt. Hier vind je dagelijks entertainment en inspiratie op het gebied van lifestyle, onderwijs en opvoeding.

In de webshop vind je educatief materiaal om te gebruiken thuis, in de klas, op de Buitenschoolse opvang of op het kinderdagverblijf.

Veel (lees)plezier !

Get In Touch

Whatsapp: +31 6 17462298

Email: info@inspirationnl.com