5 voordelen van stacaravans

5 voordelen van stacaravans

Samen met mijn ouders ging ik regelmatig met onze caravan op vakantie. Ook de rest van mijn familie zijn redelijke campinggangers. Mijn oom en tante vierden regelmatig vakantie in een stacaravan die hun ouders hadden gekocht. En de andere ooms, tantes, opa’s en oma’s waren ook regelmatig te vinden op een camping in een (sta)caravan.

Toch wel ideaal met kleine kinderen volgens iedereen. Stiekem is daarom ook voor mij een stacaravan kopen nog wel een mogelijkheid voor in de toekomst. Mochten we zelf kinderen mogen krijgen lijkt een vakantie in een stacaravan of een chalet mij helemaal niet zo’n gek idee.

Alles in de buurt

In een stacaravan of een chalet heb je alles in de buurt. Je hebt eigenlijk gewoon een ‘mini huisje’. Je hebt een keuken, een douche, een wc en soms ook een bad binnen handbereik zonder dat je met je toiletspullen en je wc-rol over de camping moet lopen. Ook je natte haar na het douchen is geen probleem, want in een stacaravan kun je gewoon lekker je kachel aanzetten. Bij de ouders van mijn oom stond ook een tv in de stacaravan. Ook dat vond ik wel een toevoeging. ’s Avonds nog even lekker je favoriete programma kijken met een koud colaatje uit de koelkast en dan lekker naar je bed een paar meter verder.

On the road - Kamperen
On the road – Kamperen

Lekker laten liggen

Het voordeel aan je eigen stacaravan is dat je er spullen kan laten liggen. Die oude kleding die je toch alleen op de camping draagt, je lelijke crocs, je regenlaarzen, je zwemband en je bikini kun je allemaal lekker in de kasten laten liggen en thuis liggen ze niet in de weg. Mocht je dan onverwachts toch lekker een weekendje weg willen dan hoef je niet alles meer mee te sjouwen naar de stacaravan.

Op de camping, maar wel luxe

Zoals ik net al benoemde heb je lekker je douche en wc in je eigen ‘huisje’. En dat terwijl je wel gewoon van het campingleven kan genieten. Geen natte sokken, lekkende tentjes of vervelende buren, maar gewoon lekker je eigen plekje vanwaar je alsnog even over de camping kan gaan lopen. Daarnaast kan je ook lekker van de activiteiten genieten, zoals een midgetgolf of iets dergelijks. En niet te vergeten; de verwarming ! Koud zul je het minder snel hebben aangezien je lekker je verwarming aan kan zetten.

Camping - Midgetgolf
Camping – Midgetgolf

Lees nu ook… 5 voordelen van een donzen dekbed

Nachtrust

Als je gehecht bent aan een goede nachtrust is een stacaravan uiteraard ook een beter plan dan een luchtbed of stretcher in je tentje. In de meeste stacaravans vind je lekkere comfortabele matrassen. Zelf heb ik snel last van mijn rug, dus dit zou voor mij zeker een voordeel zijn als we een stacaravan zouden kopen of huren.

Vrijheid

Het voordeel aan je eigen stacaravan (of een andere vakantie accommodatie uiteraard) is dat je niet vast zit aan een reservering, maar dat je lekker kan gaan en staan waar je wilt. Ben je een weekend druk ? Dan sla je gewoon een weekendje over. Ben je toe aan een weekendje rust ? Pak je tas en gaan. Dan kun je toch even uit die sleur van je dagelijkse leventje ontsnappen. Even geen werk aan je hoofd, maar even ontspannen.

Dus mocht je nog een leuke stacaravan te koop hebben, haha… Zou jij een chalet of stacaravan willen hebben ?

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

2 thoughts on “5 voordelen van stacaravans

  1. Wat leuk om te lezen! Ik ben ook bezig met het kopen van een stacaravan op een prachtig park!

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: