8 x Koffer inpak tips

8 x Koffer inpak tips

Als je net als ik voor je vakanties altijd veel te veel mee hebt dan zijn deze tips voor jou geschikt. Wat zeg nou eerlijk, zijn die 10 extra kledingstukken, 2 shampoo flessen en je halve boekenkast echt nodig ?

Weg stress, weg te veel spullen! Ga terug naar de basis en neem mee wat je echt nodig hebt. Ik heb voor jullie verschillende tips verzameld voor het inpakken van je koffer.

Dit moet je niet vergeten

Natuurlijk zijn er verschillende dingen die je niet moet vergeten voor een ontspannen vakantie. Denk hierbij aan je paspoort, visum en/of identiteitsbewijs. Je geprinte reispapieren en wat cash geld zijn natuurlijk ook handig. Ga je naar bijvoorbeeld Amerika vergeet dan naast je pinpas ook zeker geen creditcard.

Tegenwoordig is je mobiele telefoon ook een must. Zorg dan ook dat je je oplader bij hebt en misschien ook wel een stel oortjes.

Verstandig is om dit altijd bij je te houden en dus bij een vliegreis in je handbagage te stoppen.

Maak een lijstje

Maak een inpaklijstje, hierdoor zal je bewuster nadenken over wat je echt nodig hebt. Je kan dit lijstje op papier maken of op je laptop of telefoon. Mocht je hem op je laptop of telefoon maken dan kan je hem ook gemakkelijk opslaan en voor je volgende vakantie gebruiken. Ook zijn er veel sites en apps waarop je een lijstje kan maken. Maak bijvoorbeeld op Checkandpack.nl jouw eigen lijstje of download hier onder mijn lijstje.

Kies bewust

Bekijk voor je in gaat pakken het weer bij jouw verblijfplaats. Bedenk je ook wat je zal gaan doen en voor hoe lang je gaat. Als je naar het strand gaat met 30°C ga je natuurlijk geen 5 truien meenemen… En vergeet niet dat je bijna overal zo goed als alles kunt kopen (tenzij je natuurlijk naar de middle of nowhere gaat, haha…)

Zelf laten wij onze kleding regelmatig wassen, op deze manier kan je je kleding vaker aan en hoef je minder mee te nemen. Vaak kost dit maar een paar euro om het te laten wassen en op te laten vouwen. Ook weer makkelijk om eventueel te doen aan het einde van je vakantie. ’s Morgens breng je het weg, ’s avonds haal je het op en thuis hoef je niet meer een dag lang allemaal wassen te draaien.

Bekijk of informeer ook of je eigen handdoeken mee moet nemen of dat je deze gewoon kan gebruiken van jouw hotel of andere verblijfplaats. Scheelt een hoop ruimte… Weer wat extra ruimte voor souvenirs 😉

Vloeistoffen

Neem niet teveel vloeibare stoffen mee. Ze nemen veel ruimte in en ook word je koffer dan al snel een stuk zwaarder. Koop kleine verpakkingen of giet de producten over in kleine flesjes of potjes. Grotere verpakkingen kan je altijd nog kopen op de plek waar je naartoe gaat.

Vergeet de vloeistoffen niet in een zakje te doen. Voor het geval dat er iets open gaat of kapot springt.

Gewicht

Ik hoef je vast niet te vertellen dat je ook op het gewicht van je koffer moet letten. Hierbij heb ik het niet alleen over de inhoud, maar ook over het gewicht van je koffer. Hoe lichter je koffer, hoe meer je mee kunt nemen natuurlijk. Er zijn zat lichtgewicht koffers te vinden die wel tegen een stootje kunnen.


Bij de meeste vliegmaatschappijen moet je bijbetalen als je te veel bij je hebt, maar het is ook mogelijk dat je je spullen achter moet laten. Weeg thuis je koffer wanneer dit mogelijk is, zodat je zeker weet dat je niets achter hoeft te laten.

Boeken & tijdschriften

Bij veel mensen hoort lezen echt bij hun vakantie. Lekker ontspannen onderuit met een boek of tijdschrift. Maar ook dit zijn zware ruimte vretende dingen. Bedenk welk boek echt mee moet in de vakantiekoffer en neem voor de rest een e-reader.

Waar moet je op letten

Natuurlijk moet je niet vergeten om te controleren wat er in jouw vakantieland verplicht of handig is om mee te nemen.

Ga je bijvoorbeeld naar Engeland, Amerika of een ander land met een ander soort stopcontact dan is het wel handig om een wereldstekker mee te nemen. Ben je hem toch vergeten, dan hebben de meeste hotels er wel een paar liggen bij de receptie.

Ga je met de auto naar Frankrijk (bv. Alcoholtest) dan zijn er andere verplichtingen dan als je naar Oostenrijk (bv. Verbanddoos) gaat.

Passen & meten

Probeer je spullen slim in te pakken. Vouw je bh’s in elkaar, stop sokken in je schoenen en rol de rest van je kleding op. Wanneer je je kleding oprolt zal het ook minder kreukels hebben als je het weer uit je koffer haalt.

Sorteer je spullen. Shirtjes bij shirtjes, ondergoed bij ondergoed, broeken bij broeken… Op deze manier haal je niet gelijk je koffer overhoop wanneer je één kledingstuk/product moet hebben.

Hebben jullie nog tips voor het inpakken van een koffer ?

[socialpoll id=”2605803″]

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: