Geld voor je (oude) kleding

Geld voor je (oude) kleding

Wil je je kledingkast weer eens opruimen zodat je wat nieuws kan kopen ? Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk. Online én Offline zijn er een hoop mogelijkheden om je kleding een nieuw leven te geven. Ik deel een paar fijne platformen en winkels waar je er ook nog eens een beetje geld op kan verdienen.

Geld voor je (oude) kleding
Geld voor je (oude) kleding

Vinted, Vintage designer, UW….

Er zijn verschillende online platformen waar je jouw kleding online neer kan zetten. Hieronder zet ik er even een paar op een rijtje met de verschillen.

 • Vinted
  Op Vinted kan je kleding verkopen én ruilen. Hier vind je echt van alles. Het platform is gratis voor verkopers. Vinted krijgt 70 cent uit een vaste commissie en 5% van de verkoopprijs, betaalt door de koper. Hiervoor kun je kortingen krijgen op transport en kopersbescherming.
 • Vintage Designer
  Dit platform is een luxe platform voor de designeritems. Hier koop en verkoop je de mooiste designer items. Het nadeel is dat je voor het verkopen van een product geld moet betalen. Het bedrag hangt af van de waarde van je product.
 • United Warderobe
  Dit platform zullen de meeste van jullie wel (van naam) kennen. United Warderobe vind ik zelf heel overzichtelijk en gemakkelijk werken. Het enige nadeel vind ik dat je 2 tot 3 euro betaalt per keer dat je iets besteld. En als verkoper sta je 10% van de prijs af aan United Warderobe.
 • Rebelle
  Naar mijn mening valt de site Rebelle te vergelijken met Vintage designer. Ook hier worden designeritems gekocht en verkocht. Ook hier betaal je een commissie, dit bedrag is afhankelijk van je verkoopprijs. Ze hebben ook een mogelijkheid dat zij het voor jou verkopen. Uiteraard kost dit meer.
 • Marktplaats
  Op marktplaats kun je natuurlijk van alles verkopen. Ook kleding is hier een onderdeel van. Uit ervaring heb ik wel geleerd dat hier vooral kledingpakketten worden verkocht en dat mensen het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten…

Appel & Ei

Net als een hoop andere winkels kun je bij Appel & Ei jouw kleding verkopen. 40% van de opbrengst is dan voor jou. De kleding hangt voor 6 weken in de wikel. Mochten ze het nu niet verkopen, dan krijg je je kleding gewoon weer terug.

Geld voor je (oude) kleding
Geld voor je (oude) kleding

Kledingbeurs

Door heel het land worden er regelmatig kledingbeurzen georganiseerd. Dit is eigenlijk een rommelmarkt, maar dan alleen met kleding, schoenen en accessoires. Ideaal dus om je kleding kwijt te raken. Hier kan je vaak een tafel of kraam reserveren of huren om je kleding en andere spullen op te verkopen.

Lees nu ook… 12x makkelijker en schoner wassen

Voor wat, hoort wat

Er zijn verschillende winkels én sites waar je oude schoenen en/of kleding in kunt leveren en daarvoor in ruil korting of een kortingsbon kan geven. Hoe meer je inlevert, hoe meer korting je krijgt.

Scapino, C&A, AktieSport and Schuurman schoenen hebben bijvoorbeeld regelmatig zulke acties.

Zo snel mogelijk opgeruimd

Natuurlijk kan je er altijd over nadenken om de kleding weg te geven of te doneren. Denk hierbij aan Het leger des Heils, kringloopwinkel, een textielcontainer of een andere recycle mogelijkheid zoals bij H&M. Voor een hele klein bedrag komt Texcollect Op deze manier komt het ook op een goede plek terecht en is je kast direct opgeruimd.

Heb je ook een goede tip ? Laat hem achter in de reacties !

Bewaren op Pinterest ?

Geld voor je (oude) kleding
Geld voor je (oude) kleding

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

13 thoughts on “Geld voor je (oude) kleding

 1. Hier gaat het eigenlijk altijd in de kledingbak, omdat we veel kleding afdragen (uit milieuvriendelijk oogpunt). En anders naar jongere nichtjes – bij kinderen slijten sommige dingen bijna niet, omdat we ze vergeten. Op die manier krijgt het een nieuw leven bij iemand die je kent.

 2. wij verkopen wel eens wat op UW maar ik geef het liever weg aan mensen die niet zoveel hebben 😉 ondanks dat het prijzige kleding is. mijn meiden denken daar hetzelfde over

 3. Appel en ei ken ik wel, maar ik vind het daar nog vrij duur. En toen ik er een keer iets wilde inbrengen, wilden ze het niet hebben…

 4. Ik koop en verkoop regelmatig mijn kleding. Vestiaire hoort ook in dit rijtje thuis, vind ik.

 5. ik probeer zo af en toe wat te verkopen op uw en vinted, alleen denk ik dat het allemaal een beetje verzadigd is helaas. ik geef ook veel weg aan mensen die het goed kunnen gebruiken

 6. Ik koop veel via UW maar ik plaats er nooit wat op omdat ik denk “ mijn stomme kleding wil toch niemand “ haha

  1. Haha, dat zal best meevallen toch ? Aangezien jij ook veel koopt van anderen zullen er ook veel zijn die dezelfde stijl hebben, nietwaar ?!

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: