Get to know… Bergfamilie.nl

Get to know… Bergfamilie.nl

In deze Get to know… laat ik jullie kennis maken met Maaike, het gezicht achter Bergfamilie.nl. In 2017 is zij samen met haar gezin naar de Oostenrijkse Alpen verhuisd. Hier genieten ze volop van alles wat de bergen hen te bieden heeft. In de winter vind je ze op de piste en in de zomer op de Almweides.

Waar was je goed in op school ?

School, dat is lang geleden! Maar ik was goed in wiskunde en economie. Toch koos ik ervoor om naar de Hogere Hotelschool te gaan. Daarna specialiseerde ik me in Marketing. En weer later in Online Marketing en Copywriting. En wie weet wat er nog komen gaat. Het blijft leuk om jezelf te ontwikkelen en nieuwe talenten te ontdekken.

Onderschatten of overschatten veel mensen je ? 

Ik heb geen idee en ik probeer me ook niet teveel bezig te houden met wat andere mensen van mij denken of vinden. Niet omdat het mij niet interesseert, maar meer omdat ik heb gemerkt dat je er meestal naast zit. Er wordt veel minder over je gedacht en gepraat dan je zelf denkt 

Maaike en haar gezin met nieuwjaar - Bergfamillie.nl
Maaike en haar gezin met nieuwjaar – Bergfamillie.nl

Wat leerde je over mannen toen je opgroeide ?

Ik was goed in wiskunde en economie, ik las veel boeken en leerde graag. Kortom: ik heb weinig over mannen geleerd in mijn redelijk nerd-achtige bestaan. Teleurstellingen heb ik dan ook niet meegemaakt. 
Mijn huidige vriend leerde ik kennen toen ik 22 was, wat ik zelf redelijk jong vind. Hij leerde mij skiën en nam mij voor het eerst mee op wintersport. Hij had een aanstekelijke passie voor bergen en bergsport. Ik viel ervoor als een blok. Niet veel later kochten we een appartement in Utrecht. Twee kinderen later emigreerden we naar de door ons zo geliefde bergen. En we leven nog lang en gelukkig.

Kun je weten dat iemand tegen je liegt ? 

Ik ben heel slecht in het herkennen van leugens. Zelfs sarcasme herken ik vaak niet. Heel vervelend eigenlijk…

Door mijn blinde vertrouwen heb ik weleens mijn neus gestoten. Maar het heeft vooral heel veel goede en fijne dingen opgeleverd. Al ben ik wel altijd sceptisch geweest ten opzichte van mooie verhalen. Wanneer iets ‘te mooi om waar te zijn’ klinkt, geloof ik er doorgaans niet in.

Wat zou je nog willen bereiken in je leven ? 

Ik hoef niet zo nodig iets te behalen. Tegenwoordig hoop ik vooral andere mensen te inspireren.

Ik leef mijn droom. Een tijd geleden zijn we naar Oostenrijk verhuisd. We reizen veel en doen verslag hiervan op onze wintersport website www.op-wintersport.nl en op onze website over vakantie in de bergen www.bergfamilie.nl. We laten zien dat je als gezin hele leuke dingen in de bergen kan doen, dat er altijd nieuwe avonturen liggen te wachten en dat er ruimte is voor groei. Tijd met elkaar is kostbaar, ik wil mensen inspireren om er iets moois van te maken. En om maximaal te genieten.

Maak de zin af: de wereld zou veel gaver zijn als… 

Tsja, het eerste wat in mij opkomt is als mijn dierbare vriendin nog zou leven. Maar dat is helaas niet mogelijk.

Ik denk dat de wereld mooier zou zijn als meer mensen hun hart zouden volgen. Door minder te luisteren naar angsten en mensen om je heen. Zo vaak hoor ik: ik zou wel willen skiën maar (ik ben bang, zo snel koud, niet sportief, zie het mijn kinderen niet doen, geen  geld). Die maar, die moet je zien te overwinnen.

Wanneer jij wil skiën, ga dan skiën. Wanneer je een berg wil beklimmen, doe het dan! Maak een plan en werk ernaar toe. Je hebt de regie over je eigen leven. Creëer het leven wat je graag wil. Alleen jij kan dat doen.

Daarmee heb je niet alleen zelf een leuker leven, maar ben je ook leuker voor de mensen om je heen. Ik denk oprecht dat de wereld daar mooier van zou worden.

Dachstein gletsjer bezoeken - Bergfamilie.nl
Dachstein gletsjer bezoeken – Bergfamilie.nl

Zou je liever de meest slimme of de meest domme persoon op aarde zijn? In beide scenario’s behoud je hetzelfde niveau van intelligentie dat je nu hebt. 

Voor mij bepaalt intelligentie niet hoe ‘slim’ iemand is. Iemand die slim is, hoeft geen hoge intelligentie te hebben maar kan door sociale vaardigheden of creativiteit successen bereiken. Daar heb ik veel ontzag voor.
Voor mensen die hun intelligentie slim inzetten heb ik ook veel ontzag. Ik zou mezelf qua intelligentie niet graag als uiterste zien. 

Slimme mensen zijn inspirerend. Creatieve oplossingen, afwijken van de meute, datgene doen waarvan iedereen zegt dat het niet kan. Dat soort dingen. Daarin zou ik graag de minst slimme willen zijn. En dan zou ik me elke dag laten inspireren door alle mensen om mij heen.

In welke outfit voel je je mooi ? 

Ik kies voor sportkleding: Een hardshell skibroek, hardshell skijack, merino wollen skisokken een zachte buff, Sweet Protection skihelm en rugbeschermer en Julbo skibril, Helly Hansen wanten. 
Van mij zie je in deze kleding nauwelijks nog iets, maar ik voel me er heel stoer in. En deze kleding stelt mij in staat om onder de meest gure omstandigheden mijn passie te kunnen beoefenen. Geen weersomstandigheden kunnen mij tegen houden. Ik ben veilig en beschermd en kan doen wat ik wil. Niks houdt mij tegen. En dankzij deze technische kleding ervaar ik het ultieme gevoel van vrijheid.

Wat is de spannendste/moeilijkste keus die je ooit hebt gemaakt ? 

Om met mijn gezin (2 kleine kinderen) te emigreren naar Oostenrijk. Middenin de natuur. We hebben twee vaste banen en een eigen huis opgegeven om in de natuur te kunnen leven. Dat was natuurlijk heel spannend, want je weet nooit of zoiets aan je verwachtingen voldoet.

Het is de beste keuze van mijn hele leven gebleken! Wij zijn elke dag buiten, onderweg. Op de piste, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, winterwandelen, bergbeklimmen. Het leven wordt met volle teugen geleefd. Wij zouden niets anders meer willen.

Wanneer heb je voor het laatst een brief met de hand geschreven ? 

Tussen kerst en nieuwjaar schreef ik een brief aan een vriendin in Nederland. Ik schrijf regelmatig brieven met de hand. Ik ben wat laks met whatsapp en e-mail. Zakelijk ben ik relatief veel tijd online (niet zo veel als onderweg, maar als ik thuis zit, ben ik druk) en whatsapp en telefoon schiet er dan wel eens bij in. Al ik ’s nachts of ’s avonds laat wakker ben, vind ik het fijn om te gaan zitten en mijn aandacht in briefvorm te gieten. Ik heb ook altijd mooi briefpapier in huis en probeer dan echt wat moois te maken. Ergens blijf ik toch altijd die enorme nerd die ik altijd ben geweest

Wil je Maaike beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op Bergfamilie.nl, maar ook via Instagram kan je haar volgen !

[os-widget path=”/inspirationnl/lijk-jij-op-maaike”]

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: