Get to know… Cynspirerend

Get to know… Cynspirerend

Ik ben Cynthia, 34 jaar en ik woon samen met mijn man en driejarige dochter Sterre. Ik werk part-time en ben daarnaast gek op schrijven. Tijdens mijn heftige HG zwangerschap in 2016 ben ik begonnen met online mijn gedachtespinsels en inspiratie te delen. Dit mondde binnen een jaar uit in een eigen blog: Cynspirerend, waarin ik me vol passie focus op de onderwerpen moederschap, lekker koken, bordspellen en bewust leven. Op mijn blog deel ik tips, persoonlijke verhalen en stel ik soms ook vragen, zoals laatst nog toen het spaak liep met de zindelijkheidstraining van mijn dochter.

Ook hebben offline spellen een belangrijk deel op mijn website. In mijn man heb ik net zo’n grote spelletjesgek gevonden als dat ik zelf ben. En ook onze dochter begint al behoorlijk wat trekjes van een spellenfanaat te vertonen. Al met al deel ik waar ik blij van word op mijn blog en hoop ik anderen daarmee te verblijden en inspireren.

Spelletjes spelen
Cynspirerend – Spelletjes spelen

Van welke serie zou je nooit een aflevering willen missen?

Eerlijk is eerlijk, ik ben best wel een molloot. Als groot spelletjesgek vind ik dit het ultieme spel om aan mee te doen. Helaas moet je er in Nederland een BN’er voor zijn, anders zou ik me daar zo voor opgeven. Daarnaast kijk ik graag naar Grey’s Anatomy. Die kijk ik het liefst rustig in mijn eentje als mijn dochter op bed ligt en manlief de deur uit is. Bij voorkeur onder een dekentje op de bank met een lekkere latte machiato en een Tony’s reepje erbij. 😉

Cynthia
Cynspirerend – Cynthia

Van welke spullen word je blij?

Ik kan erg blij worden van een nieuw notitieboek of een mooie pen. Daarmee verwen ik mezelf graag. Ik heb ook altijd een notitieboekje en pen in mijn handtas.
Ik word ook blij van een nieuw bordspel. Mijn man en dochter zijn ook echte spelletjesgekken, dus we doen graag een spelletje na het eten of in het weekend. Nu mijn blog lekker begint te lopen, krijgen we ook nieuwe spellen toegestuurd van spellenuitgevers met de vraag om erover te schrijven. Daar kan ik ook helemaal blij en ontzettend nieuwsgierig van worden!

Maar ook van een kookboek kan ik erg vrolijk worden. Toen ik op mezelf ging wonen, kreeg ik van mijn moeder een basiskookboek. Daar haal ik nog steeds de lekkerste recepten uit. Maar ook van mijn (inmiddels helaas overleden) Indische opa heb ik een boekje met al zijn recepten. Dat receptenboek is me ook erg dierbaar.

Daarnaast maken de tekeningen van mijn dochtertje me ook erg blij. Ik vind het leuk om creatief met haar bezig te zijn en te zien dat ze nu al poppetjes begint te tekenen. Oh, dan ben ik zo trots als een pauw hoor. Ook hebben mijn man en ik een boek waarin we aan elkaar schrijven. Daarin heeft hij destijds ook zijn aanzoek aan mij geschreven. Dat boek is me ook erg dierbaar.

Uiteindelijk zorgen de herinneringen die gekoppeld zijn aan spullen dat iets me dierbaar is. Zonder die herinnering heeft het uiteindelijk veel minder waarde.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen ?

Pfff… Dat is een lastige vraag. Ik ben niet altijd even zeker van mezelf, maar over het algemeen wel blij met wie ik ben.

Als ik dan per se iemand moet kiezen, dan maar Skye van Paw Patrol. Mijn dochter zit volledig in haar Paw Patrol fase. Ik word af en toe knettergek van die pups. Maar ik zou haar gezicht wel willen zien als ik in Skye van Paw Patrol verander. Volgens mij heb ik dan ook meteen haar onverdeelde aandacht! En bovendien kan ik dan vliegen in mijn eigen vliegtuig: Ook best wel gaaf voor een dagje! Het is toch maar voor een dagje, hè?

Wat zijn je favoriete jeugdherinneringen?

Ik ben gek op koken en bakken en dat heb ik echt wel van mijn moeder. Met mijn moeder bakte ik heel graag cakes. Ik mocht haar als kleine uk al helpen met roeren, proeven en natuurlijk het cakebeslag van de deeghaken aflikken. Die moest ik wel delen met mijn vader, want die snoepte het deeg ook het liefst helemaal alleen op (net als ik!). Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mocht helpen. En zo ken ik het (in de familie beroemde) cakerecept van mijn moeder inmiddels helemaal uit mijn hoofd.

Nu ik een dochter heb, leert zij op haar beurt weer bakken van mij. Ze is nog maar drie, maar ze mag wel met kleine dingen helpen en van het cakebeslag van de deeghaken smullen natuurlijk! Ze is ook gek op samen bakken en koken. Ik vind het erg leuk om dit door te geven aan haar.
Ze inspireert me door haar enthousiasme ook om nieuwe recepten te verzinnen. Zo heb ik met mijn moeders cakerecept het recept voor een ‘luie’ spekkoek cake verzonnen; een variatie van de kruiden die in een echte Indische spekkoek zitten en de bereidingswijze van de cake zoals mijn moeder het maakt. En ik ben ook bezig om wat gezondere koekrecepten met banaan of appelmoes te verzinnen, omdat ik mijn dochter niet wil overladen met suikers. En dan mag de kleine natuurlijk meebakken en meeproeven. En ze is heel eerlijk hoor! Niet alle probeersels worden even enthouasiast ontvangen hoor! De meest geslaagde receptjes deel ik op mijn blog ter inspiratie voor andere mama’s.

Cynthia en haar dochtertje Sterre
Cynspirerend – Cynthia en haar dochtertje Sterre

Wat eet je het liefst ?

Chocolade! Maar dan wel écht goede chocolade, zoals Tony’s Chocolonely of een heerlijke bonbon.

Daarnaast ben ik gek op de Aziatische keuken (zoals Chinese Tomatensoep of Nasi Goreng) en de Hollandse pot. Ik kan ook erg blij worden van een smaakvolle stamppot of een lekkere salade.

Wat is je favoriete dag van het jaar?

De derde dag als we op vakantie zijn. Dan hebben we het reizen gehad, de koffers uitgepakt en de eerste boodschapjes gedaan. Dan kunnen we lekker in de omgeving gaan kijken en op de bonnefooi touren bijvoorbeeld. Of juist een dagje he-le-maal niets doen. Lekker kletsen, spelletjes spelen of kokerellen samen.

Dat vind ik heerlijk aan vakantie: Even geen huishouden, geen to-do lijstjes en niets moeten. Gewoon genieten van elkaar. Wij gaan het liefst met de auto op vakantie, zodat we de vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen. Afgelopen jaar gingen we naar Cornwall toe, maar moesten we de vakantie onverwachts onderbreken, omdat het niet goed ging met mijn vader. Voor dit jaar staat Cornwall daarom weer op de planning: Het is zo’n mooie omgeving. Je hebt er ongerepte natuur, rust en als je wilt kun je de drukte opzoeken. Ik ben blij dat we er weer naartoe gaan.

Wat is de beste aankoop voor je dochter ?

Jeetje, dat is een lastige vraag. Waarschijnlijk haar ‘grote meiden’ bed die we haar voor haar derde verjaardag hebben gegeven. Ze slaapt er in als een roos, al vanaf de eerste nacht. En ze is er apetrots op.

Maar als je mijn dochter zelf zou vragen wat ze het leukst vindt, dan is dat zeker weten Apie. Onze dochter is een echte apengek (ze heeft ontzettend veel apenknuffels, apentasjes, apenportemonees etcetera) en haar favoriet is Apie. Die moet altijd met haar mee en ze zorgt ook goed voor haar. Ze knuffelt Apie, kookt voor haar in haar speelgoedkeukentje en sinds kort hebben ze zelfs matchende nachtjaponnetjes!

Sterre en Apie
Cynspirerend – Sterre en Apie

Kost zonder pakjes en zakjes koken je (veel) meer tijd dan wanneer je met pakjes en zakjes kookt ?

Ik kook en bak inderdaad veel zonder pakjes en zakjes, omdat ik graag weet wat ik eet. In veel pakjes gaat het zoutgehalte door het dak of word je voor de gek gehouden waar je bij staat. Wist je bijvoorbeeld dat een pak kant en klare pannenkoekenmix gewoon bloem met een snufje zout is? Maar het kost wel veel meer.


De pakjes en zakjes in de supermarkt spelen in op het idee dat mensen snel en makkelijk willen koken. Maar eerlijk gezegd heb je daar vaak geen pakje of zakje voor nodig. Zo bak je écht lekkere pannenkoeken simpelweg met bloem, eieren, melk en een snufje zout.

Bovendien gebruik je met recepten zonder pakjes en zakjes die kruiden in je keukenkastje eens. Ik wil mensen met de recepten op mijn website inspireren om zich bewust te zijn van wat ze in hun mond stoppen. Als je weet wat je eet, weet je ook welk effect het op je lichaam heeft. Dan eet je niet onnodige suikers en zouten.

Zelf kook en bak ik zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes. Omdat ik wil weten wát ik eet en niet onnodig teveel wil betalen. Na een dag werken vind ik het overigens wel fijn om een kant-en-klare zak met groenten (bijvoorbeeld wokgroente of nasigroente) te gebruiken. Dat is vaak ook wel onnodig duurder, maar het scheelt me wel lekker wat tijd.

Bovendien vind ik het gewoon erg leuk om nieuwe recepten te verzinnen! Uitproberen, proeven en improviseren in de keuken is me met de paplepel ingegoten. Door zelf recepten te verzinnen en op mijn website te plaatsen, kan ik die passie online delen! Leuk toch?

Bakken met Sterre
Cynspirerend – Bakken met Sterre

Waar blog je het liefst over ?

Mijn blog Cynspirerend gaat over mama zijn, over koken en bakken, over bordspelletjes en over bewust leven. Ik heb heel bewust gekozen voor die vier onderwerpen op mijn blog, omdat dat is waar ik enthousiast over ben, blij van wordt en dus moeiteloos vol enthousiasme over kan bloggen!

Elke woensdagochtend komt er een nieuwe blog of lekker recept online (en af en toe een keer eentje extra als ik overloop van inspiratie of een leuke winactie heb).

Wat is één van je meest favoriete quotes?

Please grant me

the serenity to accept the things I cannot change,

courage to change the things I can,

and wisdom to know the difference.

Deze quote van Reinhold Niebuhr heb ik ooit in een tweedehandswinkeltje op een tegeltje gevonden. Het raakte me meteen.

Ik blijf het een uitdaging vinden om het verschil te blijven zien tussen waar je wel en waar je geen invloed op hebt. Soms is het accepteren van wat er gebeurd het enige wat je kunt doen. Bijvoorbeeld tijdens mijn zwangerschap waarbij ik negen maanden ziek was (ik had Hyperemesis Gravidarum) of na het overlijden van mijn vader eind vorig jaar was (en is) dat echt een uitdaging. Maar juist een gebeurtenis met alle bijbehorende emoties te accepteren, geeft mij weer meer lucht en energie om door te gaan. Dat leer ik steeds meer. En ook dat is zeker iets wat ik mijn dochter mee wil geven in haar leven. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.

Wil je Cynthia beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op  Cynspirerend.nl  , maar ook via Instagram, Pinterest and Facebook kan je haar volgen !

Zou je het ook leuk vinden om net als Cynthia met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht naar +31 6 19742851

[socialpoll id=”2606232″]

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: