Get to know… Melicious.nl

Get to know… Melicious.nl

Even voorstellen. Mijn naam is Mariëlle Meray, 30 jaar oud en ik woon samen met mijn man en parkietje Snoepie in Utrecht.Ik ben van Hindoestaanse komaf, en getrouwd met Abdullah, die zelf van Turkse afkomst is. Thuis ben ik opgevoed met de Nederlandse, maar ook met de Hindoestaanse cultuur. Want mij moeder is gewoon Nederlands. 

In mijn dagelijkse leven ben ik applicatiebeheerder bij een bouwbedrijf en daarnaast blogger op Melicious.nl. 

Omdat ik hou ik van creatief zijn en in mijn vrije tijd graag bezig met make-up, ben ik vijf jaar geleden een beauty en lifestyle blog begonnen. Mijn artikelen gaan daarom over beauty, fashion en lifestyle, maar ook over food, hotspots, reizen en sinds kort Mommy gerelateerde artikelen, omdat ik zwanger ben.

Gender Reveal
Benieuwd naar het geslacht van haar kleintje ? Kijk dan even op haar blog

Eten dat is aan mij besteed! Ik ben een echte foodie! Daardoor breidde de blog zich uit met lekkere recepten, die voornamelijk uit mijn Indiaas/Surinaamse achtergrond voort kwamen. En later ook Turkse recepten.

Het ontdekken van nieuwe producten of gadgets daar ben ik gek op! En als ik nog wat tijd over heb, ga ik graag opzoek naar nieuwe hotspots, waar je lekker kunt eten of heerlijk kunt vertoeven.

Welke dingen staan er momenteel bovenaan op je to-do list ?

Blog artikelen schrijven voor Melicious, want dit probeer ik altijd wat in het voren te doen. Een nieuwe telefoon uitzoeken, ik twijfel tussen de Samsung S10 en de Huawei P30 Pro.Avond eten koken. Ik heb even geen inspiratie wat ik ga koken, na een drukke werkdag gehad te hebben. Dus ik moet nog wat verzinnen met het geen er in de koelkast ligt. Herkenbaar?

Welke 3 voorwerpen zal je meenemen uit huis als er brand is ?

Snoepie mijn vogeltje, ik laat dat arme beestje echter niet achter. Mijn telefoon en de harde schrijven uit mijn NAS. Ik zou het zonde vinden als al mijn foto’s van de afgelopen vijf jaar door de brand verloren gaan. No way! Die moet dus echt mee!

Als je €500 kreeg om uit te geven aan dingen die je leuk vind, wat zou je dan kopen ?

Op dit moment denk ik aanvullende apparatuur voor mijn DSLR. Denk aan betere lenzen, een rode microfoon en extra batterij is ook nooit weg!Of een nieuwe vlog camera, zodat ik mezelf kan zien tijdens het vloggen.

Melicious.nl - Hema festival collectie 2019
Melicious.nl Hema Festival Collectie 2019

Welke eigenschap hoop je dat je kind(eren) van je over zullen nemen ?

Goeie vraag zeg! Ik hoop dat mijn kinderen later net zo ondernemend zijn als ik. En mijn vlotte babbel overnemen, want die komt zeker regelmatig van pas. Daar merk je niet zoveel van als je mijn blog leest. Maar wel als je me in het echt ontmoet hoor!

Ook leer ik graag nieuwe dingen. Wat op zijn tijd zowel een goede als een slechte eigenschap kan zijn. Daarnaast ben ik goed in het maken van beslissingen en/of afwegingen onder druk. Ik overzie makkelijk de verstrekkende gevolgen, waar andere die niet altijd zien.
En mijn creativiteit niet te vergeten. Heerlijk om creatief te zijn, nieuwe dingen te bedenken, te tekenen, knutselen, een instrument te bespelen, te fotograferen of lekker te bloggen!

Zou je een deel van je intelligentie willen inleveren voor een oogverblindend uiterlijk ?

Absoluut niet. Ik ben eigenlijk best tevreden met mijn uiterlijk. Ik zou het andersom misschien wel willen. Uiterlijk inleveren voor intelligentie.. Alhoewel ik me besef dat ik niet perse gelukkiger hoef te zijn als ik slimmer ben…

Wie zou jou moeten spelen als je leven werd verfilmd? Waarom deze persoon ?

Och jeetje, wat een vraag zeg. Ik zou mijn nichtje Kubra vragen. We lijken als twee druppels water op elkaar qua doen en laten. Zijn allebei klein maar fijn. Hebben dezelfde haarkleur en begrijpen elkaar vaak al door een blik. Zij zou de ideale kandidaat zijn. Ik noem haar ook vaak kuub(ster) doet haar bijnaam ook nog een beetje eer aan toch 😉

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn ?  

Dan zou ik graag weer 21 zijn. Ik haal mijn hbo diploma en ging voor het eerst fulltime werken. Ik haalde mijn motorrijbewijs en ging op mezelf wonen.De meeste jongeren leven toe naar hun 18e. Maar ik was echt een laatbloeier. Ik genoot van het onbezorgde leven, de vrijheid en het geld dat ik verdiende.

Mariëlle van Melicious.nl

Welke taal zou je graag kunnen spreken ?

Chinees of Spaans. Meer omdat ik zie dat China echt een opkomend land is en de handel in China ook steeds groter wordt. Ik beheers al een aardig woordje Turks en ook Hindi en Sranang komt in mijn vocabulaire voor. En de standaard talen Engels en Frans, die ik op school heb meegekregen.

Welke gekke eetgewoonte heb je ?

Ik weet niet of het perse gek is, maar ik hou ervan om te eten met mijn handen. Dit is denk ik ook meer een cultuur dingetje? Ik weet niet ik heb het idee dat het eten dan gewoon lekkerder smaakt!

Welke film heb je minstens vijf keer gezien ?

The Mummy, Spartacus, The Green Mile, alle Taken films, Spiderman, Avengers en verschillende indiase films zoals: Kuch kuch hota hai, Kal ho naa ho, kabhi khushi khabie gham.

Wil je Mariëlle beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op 
Melicious.nl , maar ook via Instagram and Facebook kan je haar volgen !

Zou je het ook leuk vinden om met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht of sms naar +31 6 19742851


Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: