Hoe maak ik mijn blog interessant(er) ?

Hoe maak ik mijn blog interessant(er) ?

Op dit moment zijn er veel bloggers/vloggers. Je ziet ze eigenlijk op elke social media wel voorbijkomen. Maar hoe komt iedereen aan die inspiratie voor nieuwe blogs ?! Ik heb zelf vaak een momentje van ‘ja, en nu ? Waar ga ik het nu over hebben ?’ Of juist dat ik mij afvraag of mensen mijn blog wel interessant vinden.

Ik heb hier een paar inspiratie tips op een rijtje gezet die bij mij helpen. Misschien dat je hierdoor weer een beetje ‘bloginspiratie’ krijgt als je even vastzit.

 

1 Voor én tegen

Als je een review schrijft over een product moet je opletten dat je niet alleen maar positieve dingen benoemd van het product. Vertel je lezers eerlijk wat jij van dit product vind. Daar heeft je lezer meer aan, maar ook de maker van het product kan zien waar nog verbetering zit. Maar vergeet ook juist niet de positieve dingen te vertellen over het product 😉 Ik herken bij mezelf dat het vaak voor óf tegen is, maar er zijn altijd wel pluspunten maar ook vaak wel minpunten aan een product.


2 Niemand doet het zo

Natuurlijk kan je net als iedereen over dezelfde onderwerpen bloggen, maar bedenk dan dat ze dan net zo goed een andere blog kunnen volgen. Wees uniek ! Vertel wat jij denkt, voelt, leuk vindt, wat je maar wilt ! Ga soms eens lekker tegen de stroom in. Doe eens gek ! 🙂


3 Wat is jouw meest populaire blogpost ?

Als je terugkijkt naar je vorige blogs kan je zien waar de meeste reactie was van je lezers. Welke blog werd het meest leuk gevonden en werd het meest op gereageerd ? Kijk of je hier iets mee kunt. Zou je het nog een keer kunnen doen of zou je verder kunnen gaan met deze blog ? (Denk hierbij aan veel reactie op een recept, review, het showen van je outfit of het geven van tips)


4 Wees actueel

Hiermee bedoel ik dat je met de tijd mee moet gaan. Wat is er nieuw en ‘in’ op dit moment ? Waar is iedereen gek van ? Weet wat er bij je lezers speelt zodat je hierop in kunt spelen. Zo weten je lezers ook dat jij ook interesse hebt in hen en in hun leven.


5 Niet te zweverig

Zorg dat je weet waar je over praat. Ga niet een stukje uit je duim lopen zuigen terwijl je eigenlijk niet weet waarover je praat. Ik herken van mezelf dat ik al snel een heel verhaal wil typen over van alles en nog wat, maar juist de feiten maken je verhaal interessant ! Deel naast of in het verhaal dat je verteld ook de harde feiten.

   

Over welk onderwerp zouden jullie graag een blog lezen ? Of over welk onderwerp juist niet ?

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: