Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels

Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels

Afgelopen weekend zijn mijn vriend en ik naar de kerstmarkt in Keulen geweest. Ik was nog nooit in Keulen geweest en vond het erg leuk ondanks dat het regende. Een echte aanrader. Ook de reistijd vond ik meevallen. Vanaf ons (bij Den Bosch) is het 2 uur rijden. Er zijn in de stad 6 kerstmarkten te vinden van 27 november t/m 23 december. Namelijk:
– Kerstmarkt Stadtgarten
– Kerstmarkt Neumarkt
– Kerstmarkt Rudolfplatz
– Kerstmarkt Haven van Keulen
– Kerstmarkt Dom Keulen
– Kerstmarkt Altermarkt

Grote kerstboom

Wij zijn zelf alleen bij de kerstmarkt de Dom en de kerstmarkt Altermarkt geweest. Ik vond zelf de kerstmarkt bij de Dom het mooiste, omdat er een grote verlichtte kerstboom in het midden stond. Met de Dom op de achtergrond was dit een erg mooi gezicht. Ook de kraampjes waren allemaal in één stijl gemaakt en dit maakte het een geheel.

Chocolade museum

We zijn ook bij de Dom and het Chocolade museum geweest. We waren ’s avonds bij de Dom, dit zorgde ervoor dat het donker was in de kathedraal. We hebben dus niet alles gezien, maar voor wat we gezien hebben vond ik het een bijzondere kathedraal. Daarnaast zijn we ook naar het Chocolade museum van Lindt geweest. Dit is een echte aanrader ! Vergeet als je een student bent niet een studentenpas mee te nemen, want dit scheelt je een paar euro bij de entree. Gelijk bij de entree kregen we al een chocolaatje, ook in het museum zelf kregen we meerdere keren een chocolaatje. Dit vond ik erg leuk, omdat je ook zag hoe deze chocolaatjes gemaakt werden. Je kon in het museum van alles beleven. Je kan zien hoe de cacaoboon/-plant groeit in een aparte kas, je kan geuren ruiken, de (oude) chocoladevormen zien, de geschiedenis van chocolade bekijken en lezen en nog veel meer. Ik vind dit museum een echte must voor chocoladeliefhebbers die naar Keulen gaan.

Muziekwinkels

Zelf ben ik echt dol op muziek. Hierdoor zijn we ook naar meerdere muziekwinkels in Keulen geweest. Als eerste zijn we naar C. Bechstein Centrum Köln geweest. Dit is een pianowinkel in de Opern Passagen. Ze hebben echt super mooie piano’s staan, helaas liet de prijs dit ook zien. Zelf kan ik nog geen piano spelen, maar het is voor mij nog wel een doel om piano te kunnen spelen. Het leukste in deze winkel is dat de mensen die er werkte heel lief kwamen vragen of ze ons konden helpen (althans dat namen we aan) terwijl we allebei heel slecht Duits spreken en er dus geen woord van verstonden.

Ook zijn we naar een muziekwinkel geweest een stukje verderop. Deze muziekwinkel sprak ons aan omdat er aan de gevel een leuke roze gitaar hing en er stonden meerdere mooie gitaren in de etalage. Zelf speel ik gitaar en dit trok mij dus aan. Deze winkel had dan ook de naam Music Store. Ik vond het echt een super leuke winkel. Ze hadden akoestische en elektrische gitaren, maar ook ukeleles, mandolines, accessoires en (blad)muziek. Voor muziek-/gitaarliefhebbers is deze winkel een echte aanrader om even naar binnen te lopen als je in Keulen bent.

Aan de overkant van deze gitaarwinkel zit een pianowinkel. Deze winkel hoort bij de Music Store. Deze piano winkel heet Piano Center. Een supergave winkel met mooie piano’s. Wel vond ik het raar dat de pianowinkel in twee panden was gevestigd waarbij de tussendeur dicht zat. Hierdoor zijn wij niet in het andere deel van de winkel geweest.

Ben je wel eens op een kerstmarkt in Keulen geweest ?

[socialpoll id=”2520886″]

Joanne

Hoihoi ! Ik ben Joanne. Opgegroeid in Woerden, maar woon nu met mijn lieve man Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op Inspirationnl.com vinden jullie een stukje van ons leven, inspiratie voor in de klas of op de kinderdagopvang en deel ik leuke werkjes, activiteiten en spellen.

3 thoughts on “Kerstmarkten struinen, chocolade snoepen en muziekwinkels

  1. Ik ben al een paar keer naar een kerstmarkt geweest, maar nog nooit in Keulen. Misschien wel een leuk idee voor dit jaar

Leave a Reply

en_USEnglish
%d bloggers like this: