Afgelopen 20 tot 24 augustus stond de Koelnmesse in Keulen in het teken van Gamen. Een feit is dat Marcin en ik dol zijn op games. Marcin speelt ze het liefst op de Playstation en voor mij is mijn telefoon en mijn laptop hiervoor de Place to be.

We keken onze ogen uit op Gamescom. Wat een games, maar vooral… Wat een gamers ! Overal waar je keek waren mensen en kinderen fanatiek aan het gamen of die verkleed waren als een van hun favoriete gamecharacters.

Gamescom 2019, Keulen, Duitland
Gamescom 2019, Keulen, Duitland

Nintendo

Er waren ontzettend veel games te spelen, game-apparatuur te bekijken en toernooien te spelen. Zo had Nintendo een groot aantal Nintendo Switch’s meegenomen waarop de nieuwste spellen als Luigi’s Mansion 3, The Legend of Zelda: Link’s Awakening, ASTRAL CHAIN, Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020 en The Witcher III: Wild Hunt – Complete Edition. Stiekem staat een Nintendo Switch al een tijdje zo goed als bovenaan mijn verlanglijstje, dus deze spellen waren allemaal superleuk om te zien.

Dragon Ball Z - Goku
Dragon Ball Z – Goku

Playstation

Natuurlijk waren ook de nieuwste playstation games te zien en te spelen. Zo stonden de nieuwe Marvel’s Avengers game, Need for Speed: Heat, Call of Duty: Modern Warfare, Doom Eternal en Borderlands 3. En natuurlijk de voor Marcin de belangrijkste game: Dragon Ball Game – Project Z.

Maar ook de nieuwste Playstation VR Spellen waren te zien, zoals Witching Tower, Battlewake en Golem. Ook konden de meeste VR spellen gespeeld worden, dit was alleen al leuk om te zien 😉

Dragon Ball Z Xenoverse 2 - Marcin
Dragon Ball Z Xenoverse 2 – Marcin

Computer games

Voor mij is een computergame toch het leukste. Gelukkig waren ook deze te vinden op Gamescom. Denk hierbij aan eSports toernooien van League of Legends, Asphalt 9: Legends, Clash Royale en Counter-Strike. Ik ben lang niet zo goed als de gamers daar, maar het is natuurlijk wel leuk om zo’n game op hoog niveau een keer mee te kijken 😉

Gamescom 2019
Gamescom 2019

Retro games

Dit was echt een superleuk gedeelte van Gamescom. Je had naast de nieuwste spellen namelijk ook Retrogames. Er stonden retro spelcomputers als NES, SNES, SEGA Saturn , Playstation 1 en Commodore 64. De hele gamegeschiedenis was aanwezig !

Cosplay

En natuurlijk mocht de Cosplay niet ontbreken. Er was een hal ingericht als Cosplay Village. Ideaal voor iedereen het leuk vind om kostuums te maken, maar ook tekenaars zijn er welkom. Er was een plek afgezet als ‘Drawer’s Alley’. Hier konden tekenaars hun ideeën en tips uitwisselen.

Daarnaast waren er nog meer verschillende dingen te doen in de Cosplay Village zoals professionele foto’s maken, wedstrijden en natuurlijk was er ook een ‘Cospital’ voor als je pruik afzakte of als je make-up niet helemaal goed meer zat. Leuk om een keer allemaal te zien !

Marvel items - Marvel Rugtas
Marvel items – Marvel Rugtas

Wist je dat…

Wist je dat tijdens Gamescom 2019 óók de binnenstad van Keulen een festivalterrein is ? Tijdens het Gamescom City Festival kun je gratis concerten en andere optredens bijwonen. Daarbij moet ik wel zeggen dat het meeste Duitstalig is en dat misschien niet voor iedereen geschikt is, maar natuurlijk zijn de gezelligheid en het streetfood wel een reden om even een kijkje te nemen. Op Gamescom sprak gelukkig bijna iedereen wel Engels. Gamers hè.. haha

[socialpoll id=”2565388″]

Heb je een vraag of wil je in contact komen met mij ? Plaats hieronder dan een reactie of ga naar de contactpagina.