Ik ben Ingrid, 40 jaar oud, samenwonend met man en twee meiden van 7 en 9 jaar. Zelf heb ik eerst in de accountancy gewerkt, daarna in het bedrijfsleven en sinds een jaar of drie in ons eigen bedrijf. We hebben een bedrijf in feestartikelen met twee winkels en een webshop (www.carnavalsland.nl). Daarnaast heb ik een blog op www.blogsbyingrid.com. Lekker druk dus.  

Op mijn blog vind je blogs over mijn gezin, over kinderen en alles wat daarmee te maken heeft, kidsfashion, traktaties, leesboeken, dagjes weg, recepten en unboxings.

Ben je een vragensteller of een verteller?

Van allebei een beetje. Ik ben best wel een open boek en daarmee dus een echte verteller. Als kind kletste ik al lekker veel. Zelfs zoveel dat mijn opa wel eens vroeg of ik ook wel eens stil kon zijn. Maar ik kan zeker ook goed luisteren. En oprecht geïnteresseerd luisteren en vragen stellen. Ik ben absoluut geïnteresseerd in een ander en ben vaak ook benieuwd naar de gedachten van een ander. En dan vraag je juist lekker door.

Als je morgen wakker kon worden met een nieuwe kwaliteit, welke zouden dat zijn?

Ik zou meer willen weten over psychologie. Over hoe ons brein werkt. Ik denk dat je dan nog beter mensen kunt doorgronden en ze daardoor nog beter kunt helpen. Zowel met betrekking tot kinderen, maar bijvoorbeeld ook op de werkvloer. Dat lijkt me erg interessant. Het is misschien niet direct een kwaliteit, maar ook een stuk kennis. En het juist toepassen van die kennis is de kwaliteit die ik graag zou ontwikkelen.

Over welk onderwerp blog jij het liefst ?

Over ons gezin en onze kinderen en hoe ons leven er uit ziet. Maar vooral over dingen waar we tegen aan lopen. En dat kan van alles zijn. Maar ik denk dat de herkenbaarheid voor anderen dan leuk is. Leuk om te lezen dat anderen (wij) dus ook met bepaalde dingen worstelen of te maken hebben. Dat je niet alleen bent. Dat levert soms ook echt leuke reacties en gesprekken op. En dat vind ik leuk.

Wat denk je over het huwelijk?

Goede vraag. Wij zijn niet getrouwd. Wel al meer dan 20 jaar samen. We wonen al meer dan 15 jaar samen en hebben twee dochters van 7 en 9. Maar dus niet getrouwd. Ik hecht er ook eigenlijk niet zo veel waarde aan. Het enige wat ik wel eens mis, is dat ik niet dezelfde achternaam heb als mijn kinderen. En ja er zijn wat praktische en bureaucratische dingen die nu eenmaal direct geregeld zijn wanneer je getrouwd bent. Maar die achternaam dat is eigenlijk het enige dat ik mis aan het niet getrouwd zijn.

Welk vak was je goed in op school ?

Ik kon best wel goed leren. Het leukste op de middelbare school vond ik toch wel economie en wiskunde. Sommen maken en economische vraagstukken vond en vind ik echt boeiend. Niet voor niks ben ik later gaan doorstuderen als accountant. De creatieve vakken vond ik ook leuk, maar daar was ik niet zo goed in. Dus daardoor vond ik het toch minder leuk.

Wat is voor jou (en je dochters) de perfecte moeder-dochter activiteit ?

Shoppen! Ik vind shoppen zelf erg leuk. Nieuwe kleding of schoenen passen en kopen. Ik shop veel online. Maar af en toe ga ik ook met de meiden echt shoppen. Winkel in, winkel uit en tussendoor natuurlijk even lekker ergens lunchen of wat drinken met wat lekkers erbij. Deed ik vroeger ook met mijn moeder en vind ik heerlijk om met onze meiden te doen.

Wat motiveert jou het meest?

Ik vind het mooi om mensen te zien groeien, zich te zien ontwikkelen. En dan niet alleen (onze) kinderen maar ook bijvoorbeeld de mensen om ons heen en onze werknemers (we hebben een eigen bedrijf met twee fysieke winkels en een webshop). Het is mooi om mensen bewust te maken van wat ze doen en waarom ze het doen. Mensen te laten zien wat hun kracht is en het vertrouwen te geven en daardoor te laten ontwikkelen. Dat vind ik zo mooi om te zien en motiveert mij om daar vooral mee door te gaan.


Heb je een goede gewoonte die je iedereen zou aanraden?

Ik hou van structuur. En door structuur te houden en prioriteiten te stellen, zorg ik er voor dat alles wordt gedaan en in de goede volgorde. Zeker in drukke periodes is dat erg belangrijk om het overzicht te behouden. Je hoeft daarin niet door te slaan maar structuur in je werkzaamheden (of dat hij op je werk is of thuis met het huishouden en de boodschappen) helpt je en brengt meer rust. Bij mij tenminste wel.

Haal je alles uit een dag?

Zeker wel. Maar de dag is soms ook te kort. Zeker op dit moment waar we met ons bedrijf in onze topdrukte zitten. Dan is het af en toe echt racen. Maar door te relativeren en positief te denken, halen we dan ook alles uit onze dag. Ook voor de kinderen uiteraard. Want ondanks de drukte staan zij op nummer 1.

Als alles mogelijk was: welk dier zou je willen hebben als huisdier?

Wat een leuke vraag. Op dit moment hebben wij twee konijnen in onze tuin. Super leuk voor de kinderen, maar ik vind het zelf ook leuk. Toen ik vroeger naar mijn opa en oma ging, hadden zij een hond, konijnen en kippen. En als ik nou echt de ruimte en de tijd voor de dieren had, lijkt dat me ook leuk. Ik hoef geen exotische dieren. Maar een hond om lekker mee te wandelen, konijnen die lekker buiten ravotten en kippen waar je eieren van krijgt. Lijkt me super leuk. Een soort kinderboerderij.

Wil je Ingrid en haar gezin beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op blogsbyingrid.com, maar ook via Instagram en Facebook kan je haar volgen !

Zou je het ook leuk vinden om net als Ingrid met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar  infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht naar +31 6 19742851