Hi, ik ben Carina, 29 jaar, 3 jaar samen met mijn man Steef en samen hebben wij een sterrenkindje, onze zoon Noah*. Naast mijn werk in het ziekenhuis ben ik ook bezig met Stichting Het Sterrenboekje.

Stichting Het Sterrenboekje is ontstaan n.a.v. van ons verlies van Noah. Het begon als iets heel kleins waarbij een aantal lotgenoten elkaar een kaartje zouden sturen op de jaardag van hun overleden kindje(s), maar inmiddels is het (in positieve zin) uit de hand gelopen. Inmiddels staan er meer dan 1.300 kindjes op jaarbasis ingeschreven en krijgen de ouders van deze kindjes een pakketje op de dag dat hun overleden kindje jarig zou zijn.

Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen?

Ik zou dan denk ik willen wonen op Bali. Ik heb daar zo een waanzinnig mooie tijd gehad een paar jaar geleden. Iedereen is daar zo rustig, lief en het land zelf is prachtig.

Is een foto meer waard dan duizend woorden?

Absoluut, vooral in mijn geval. Ik ben moeder van een overleden kindje en de foto’s die wij in een paar uur tijd van hem hebben mogen maken zijn meer waard dan wat dan ook.

Noah Harder* 08-01-2019

Wat is je laatste ervaring waardoor je een sterker persoon bent geworden?

De stil geboorte van onze zoon Noah. In eerste instantie heeft het mij heel zwak gemaakt. Ik was maanden lang niets meer waard, maar ik geloof heilig dat dat niet mijn eeuwige gevoel moest zijn. Ik heb al mijn kleine beetjes kracht en hoop bij elkaar gebundeld en ben sterker geworden dan ooit.

Welk liedje raakt jou elke keer dat je het luistert ?

I Giorni van Ludovico Einaudi en Make You Feel My Love van Adele. Het nummer van Adele trok mij tijdens mijn zwangerschap al. De tekst, haar stem, ik brak altijd in tranen uit bij het horen van dit nummer. I Giorni is het muziekstuk wat wij tijdens de bevalling op repeat hebben geluisterd en daarna op alle speciale momenten die daarop volgde wat met hem te maken had/heeft.

Carina en Ellen
Carina en Ellen ( een goede vriendin en bestuurslid van Stichting Het Sterrenboekje)

Wat hoop jij volgend jaar te bereiken met Stichting Het Sterrenboekje?

Ik hoop dat de stichting nog groter mag worden. Dat wij nog meer ouders liefde en warmte mogen sturen op zo een lege dag als de geboortedag van je overleden kind. Ook hoop ik dat wij steeds meer/grotere sponsoren mogen krijgen voor de inhoud van Sterrenpost.

Ben je tevreden met je pasfoto op je ID en/of je rijbewijs?

Grappig dat deze vraag er tussen zit. Ik moet deze week een nieuwe laten maken omdat mijn ID kaart verloopt volgende maand, maar mijn huidige pasfoto is verschrikkelijk, haha. 15 kilo zwaarder, zwarte bobline, helemaal niet meer zoals ik er nu uit zie eigenlijk.

Als je door de tijd terug kon reizen, welk advies zou je jezelf geven?

Pfoe, dat ik vaker van mijn intuïtie uit moet gaan. De dingen betreft die vroeger afspeelde zoals het gevoel hebben dat je vriendje vreemd gaat, of het gevoel hebt dat je ‘beste’ vriendin over je roddelt.

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad?

Kom ik toch weer terug op mijn reis door Bali. Ik ben daar toen 3 weken geweest op te backpacken met mijn vriend en ik heb daar zoveel moois gezien. Het was altijd al een droombestemming en die droom is zeker uitgekomen en gelukkig niet tegen gevallen.

Carina & Steef
Carina & Steef

Als je het antwoord op één vraag zou kunnen weten, welke zou het dan zijn ?

Ik zou graag zeker willen weten of ‘er leven is na de dood’. Mijn grootste angst is namelijk de dood en ik denk dat ik daar minder bang voor zou zijn als ik zeker zou weten dat ik weer samen zou komen met al mijn dierbaren die fysiek niet meer hier zijn.

Welk verhaal vertelt jouw familie altijd over jou?

Mijn ouders vooral dat ik echt een verschrikkelijke puber was, haha! Maar dat het GELUKKIG allemaal goed is gekomen met mij.

Andere familieleden vertellen ook over mijn ‘fantastische’ acties die ik heb gedaan vroeger, zoals mijn babyhaartjes op mijn voorhoofd afscheren omdat ik dat lelijk vond en vervolgens een jaar lang 24/7 een Nike zweetbandje heb moeten dragen om de groeiende stekeltjes te overbruggen.

Wil je Carina beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op haar site Carinakramer.nl. Maar ook kan je haar op Instagram volgen ! 

Haar stichting het sterrenboekje kun je volgen op Instagram, facebook en op Carinakramer.nl.

Zou je het ook leuk vinden om net als Carina met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht +31 6 19742851

[socialpoll id=”2596455″]