Hoi hoi, ik ben Elsa, ik ben geboren in Lissabon en vanaf 1995 ben ik naar Nederland gekomen voor vakantie en zo als je ziet ben ik hier gebleven. Samen met mijn beste vriendin Inge, runnen we de Lifestyle en Foodblog ElsaRblog. Dat doen we met heel veel plezier. ElsaRblog is een hobby die uit de hand is gelopen. Het is begonnen met af en toe en na 3 jaar hoort het bij mijn dagelijks leven.

Op ElsaRblog kun je veel makkelijke projecten vinden om er zelf mee aan de slag te gaan. Alles is goed uitgelegd met beschrijving en foto’s erbij om heel eenvoudig alles te kunnen maken. Recepten zijn niet allemaal even gezond maar wel allemaal heel lekker. Ook de recepten zijn makkelijk te maken ook als je geen keuken prinses of prins bent.

Inspiratie foto’s van vakantie van over heel de wereld zijn te bewonderen op onze rubriek van Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Zo’n leuke rubriek om te lezen. Er zijn al 48 bestemmingen gepubliceerd en er komen er nog veel meer.

Onze blog is vooral gericht op seizoenen en daar kun je veel ideeën vinden en ook gratis printables.

Elsa van ElsaRblog
Elsa van ElsaRblog

Soms is het super lastig om te bloggen, om familie en werk te combineren. Ik werk fultime bij Axiccon een bedrijf die matrijzen maken op de wens van de klant en nog andere projecten, maar allemaal in  hoge kwaliteit en nauwkeurigheid. Ik werk bij de afdeling assembly als tool maker en de hoofdzakelijke taak van mijn functie is polijsten en dat gaat tot echt 3 μm (micron of mu). Heel precies werk dat ik met veel plezier doe.

Ik ben getrouwd en mijn man heeft 2 kinderen van zijn eerste huwelijk en ik heb een meisje. Het oudste kind van mijn man is ook getrouwd en heeft een super lief meisje en dat betekend dat ik een hele trotse oma ben. De andere 2 wonen bij ons.

Ik hou van familie diners en gezellig barbecueën in de Zomer. Afspreken met vrienden is altijd één van mijn favoriete bezigheden. Heerlijk met een lekkere borrel op zijn tijd, lekkere hapjes en muziek, daar geniet ik van. Met Inge samen lunchen, uiteten, naar een concert of ergens anders naar toe voor de blog vind ik helemaal top.

Wat is je favoriete dag van de week?

Zondag is mijn favoriete dag van de week omdat dat de dag is dat ik even lekker kan uitrusten en ik dan ook meestal foto’s maak voor mijn blog. Ik weet niet is een gevoel. Zondag vind ik een leuke dag.

Wat vind jij het leukste gerecht om te maken ?

Het lekkerste gerecht om te maken vind ik stoofvlees omdat ik het elke keer anders klaar maak b.v. om andere ingrediënten toe te voegen en tot nu toe is het altijd een succes.

Elsa van elsarblog
Elsa van elsarblog

Wat moet je hoognodig weggooien?

Hmmm dat is een  moeilijke vraag, ik denk schoenen, ik heb zo veel schoenen die ik niet meer aan doe en toch blijft het allemaal in de kast staan en vervolgens klaag ik dat ik geen ruimte hebt voor andere dingen. Blijft lastig!

Wat was je laatste creatieve uitspatting?

Ook een lastige vraag omdat ik zo veel ideeën heb dat ik het soms niet verwerkt krijg, maar ik vind de kerstboompjes van bladerdeeg met Hollandse garnalen en bieslook echt een geweldig idee. Dat heb ik afgelopen kerst gemaakt.

Wat vind jij belangrijk in het leven ?

Ik vind gezondheid één van het belangrijkste wat er in het leven is, en natuurlijk liefde en gelukkig zijn.

Als je een cadeaubon van €500 kreeg om te besteden, van welke winkel zou je dan willen dat de cadeaubon zou zijn ?

Haaaa… Dit vindt ik een hele makkelijke vraag. Ikea natuurlijk! Ik ben echt een Ikea fan. Ik vind de manier waarop ze mee denken om trend meubels, accessoires enz. is echt ongelooflijk. Op een goedkopere manier wil Ikea dat iedereen gek op zijn huis kan zijn. Hun proberen altijd een oplossing te vinden voor het dagelijkse leven. Echt een Top winkel!

Is er een (soort) gerecht dat je wekelijks eet ?

Ja spek met gekookte aardappels en bloemkool eten we elke week omdat dat het lievelings- gerecht van Jordi is (mijn stiefzoon).

Elsarblog Stoofvlees met worteltjes
Elsarblog Stoofvlees met worteltjes

Welk seizoen is jouw favoriete seizoen ?

Zomer is mijn favoriete seizoen door het lekkere weer, je kunt dan meer buiten zijn en de mensen hebben meteen goede zin als het mooi weer is.

Wat was het beste advies dat iemand je ooit gaf?

Leren om nee te zeggen.

Wat is het mooiste aan moeder zijn ?

Het gevoel dat jij voor iemand moet zorgen en dat jij niet alleen bent, dat iemand bij jouw hoort zonder erbij naar te hoeven denken.

Wil je Elsa beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op Elsarblog.com . Maar ook op InstagramPinterest en Facebook kan je haar volgen ! 

Zou je het ook leuk vinden om net als Elsa met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht +31 6 19742851