Hola! Ik ben Melissa, 30 winters jong en woonachtig in het prachtige Brabant. Hoewel, het valt in het niet in vergelijking met mijn laatste woonplaats: Gran Canaria, waar ik de afgelopen jaren met veel plezier gewoond en gewerkt heb. In het dagelijks leven ben ik Accountmanager bij PostNL Pakketten, reisblogger én heb ik een eigen webshop in Aloë Vera crèmes. In mijn vrije uurtjes ga ik graag de natuur in met mijn Chocoladebruine Labrador Bram en als het even kan: op reis naar Gran Canaria of een andere toffe bestemming. Sinds 2017 blog ik over al mijn ervaringen met emigreren naar en wonen op Gran Canaria én geef ik reistips over – je raad het al – Gran Canaria! Hoewel Gran Canaria zeker centraal staat, schrijf ik ook graag over mijn andere reizen. Afgelopen jaar maakte ik een rondreis door Amerika (NYC, Memphis, New Orleans en Florida) en een citytrip tijdens de kerst naar Londen. Naast mijn blog heb ik sinds kort ook een webshop, waar ik Aloë Vera crèmes uit de Canarische Eilanden verkoop. 

Melissa, EmigrerenGranCanaria
Melissa, EmigrerenGranCanaria

Wat drink je bij het avondeten?

Water, water en nog eens water. Toen ik naar Gran Canaria verhuisde heb ik mezelf de goede gewoonte aangeleerd om een hele dag door water te drinken. Vooral in de zomer kan het daar erg warm zijn en verlies je veel vocht. Inmiddels woon ik niet meer in Gran Canaria, maar heb ik de water gewoonte wel in stand gehouden 😉

Waarom koos je ervoor om naar Gran Canaria te verhuizen ?

Al zolang als dat ik me kan herinneren was het mijn droom om ooit in het buitenland te gaan wonen. Toen ik een paar jaar geleden in de zomer aan de slag ging als reisleidster op Gran Canaria, werd ik direct verliefd op het eiland. Vooral de sfeer, de mensen en het relaxte leven trokken me aan, dus ik nam me voor om ooit nog eens terug te keren. Een paar jaar daarna hakte ik de knoop door en emigreerde ik naar Gran Canaria.

Wat zijn de 3 meest belangrijke dingen in je leven ?

Mijn chocoladebruine labrador Bram, familie en mijn blog.

De chocoladebruine labrador van Melissa, Bram
De chocoladebruine labrador van Melissa, Bram

Wat is jouw beste vakantie ooit ?

In 2018 maakte ik een onvergetelijke reis door Amerika: New York City, Memphis, New Orleans en Orlando. Het mooiste moment was toen we de daling inzette en ik de Skyline van Manhattan zag opduiken. Ik weet nog dat ik dacht: “whaaaa, we zijn er. We zijn in New York!”.

Wat vind je leuk om met vrienden in je vrije tijd te doen?

Een hapje eten en lekker borrelen.

Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

Ik had nooit echt een concreet doel voor ogen, maar wilde wel graag ‘iets’ bereiken. Mijn ambities wisselden nogal eens van Archeoloog, tot Dierenarts, Makelaar en Advocaat. Uiteindelijk ben ik dát dus allemaal niet geworden. Dat ik een paar jaar in het buitenland heb gewoond en die ervaringen via mijn blog mag delen met mensen die daar ook van dromen, vind ik echt te gek!

Hoe geduldig ben je?

Oh helemaal niet zelfs. Ik ben heel resultaatgericht en wil het liefst direct resultaat zien, op welk vlak dan ook. Geduldigheid is dus niet mijn sterkste punt, hoewel ik nu kan inzien dat sommige dingen juist tijd nodig hebben om te kunnen groeien.

Wat is jouw hoogtepunt van jouw tijd in Gran Canaria ?

Die vind ik lastig! In de bijna 3,5 jaar dat ik op Gran Canaria woonde heb ik zoveel gezien, gedaan en meegemaakt dat ik eigenlijk niet kan kiezen. Als ik één ding mag noemen dan waren het mijn weekenden aan het strand. Na een hele week gewerkt te hebben vond ik het heerlijk om een strand dagje in te lassen. Wanneer ik dan in de zee lag te dobberen dacht ik altijd: “wat ik ben ik toch dankbaar dat ik deze plek mijn thuis mag noemen!”.

Gran Canaria, Puerto De Mogan
Gran Canaria, Puerto De Mogan

Welke liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven?

  • Someone Like You – Adele
  • Bohemian Rhapsody – Queen
  • Wonderwall – Oasis

Wat waren jouw werk en bezigheden toen je in Gran Canaria woonde ?

Ik werkte als zelfstandig ondernemer voor een grote hotelketen waar ik de promotie voor deed. Ik werkte altijd buiten, vlak aan het strand bij de boulevard van Playa del Inglés. Tijdens mijn werk sprak ik honderden vakantiegangers van over de hele wereld. Supertof voor je talen! Daarnaast beheerde ik de website en verzorgde ik de marketing voor de makelaardij van mijn ouders.

Wil je Melissa beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op
Emigrerengrancanaria.com , maar ook via Instagram en Facebook kan je haar volgen !

Zou je het ook leuk vinden om met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht of sms naar +31 6 19742851

[os-widget path=”/inspirationnl/lijk-jij-op-melissa”]