Hi, mijn naam is Nicky Koopmans en ik ben het gezicht van Happy Holon.

Als house whisperer, geomant en energiewerker voor panden, percelen en personen, help ik je om van je woning een krachtplaats te maken. En ik help je met het oplossen van issues of problemen met (onzichtbare) energieën in je woning. 

Ik doe dat via consulten, online programma’s en workshops, omdat ik je een woning gun, waarin je je thuis, veilig en ontspannen kunt voelen. Je huis hoort een plek te zijn, die je ziel optimaal ondersteunt, en een plek waar je ultiem kunt uitrusten en opladen na dagelijkse bezigheden. 

De relatie die je hebt met de plek waar je leeft, is de meest persoonlijke relatie die je ooit zult hebben. En zoals elke relatie, is ook deze, een ‘two-way-street’: Je woning heeft impact op jou en jij hebt impact op je woning. Dat is het thema waar ik over schrijf in mijn blog: de relatie tussen mensen en hun leefomgeving.

Naast mijn werk, zijn er nog twee andere belangrijke rollen in mijn leven: die van echtgenote en moeder van een dochter.

Nicky Koopmans - Happyholon.nl
Nicky Koopmans – Happyholon.nl

Wat is het beste moment van de dag ?

Het fijnste moment van de dag voor mij is wanneer iedereen naar bed is en ik nog even op de bank wat lees, rondzap of nadenk. Dan heb ik even de woonkamer voor mezelf en hoef ik helemaal niks. Ik ben echt veel liever een nachtuil dan een vroege vogel. Sinds ik moeder ben, heb ik echt vriendschap moeten leren sluiten met de ochtend. Dat gaat nog steeds niet altijd van harte.

Zou je liever sneller kunnen typen of sneller kunnen lezen ?

Oei, ik lees best al heel snel. En veel ook. Ik ben echt een boekenwurm. Altijd al geweest. Als kind verslond ik werkelijk de boeken van Agatha Christie en Stephen King (niet helemaal normaal, ik weet het). Ook heb ik echt alle boeken van De Vijf, Pinkeltje en Arendsoog gelezen, weet ik nog. Met stapels ging ik heen en weer naar de bibliotheek. Tegenwoordig lees ik voornamelijk non-fictie boeken. Dus ja, dan zou ik liever wat sneller willen typen. En dan met tien vingers tegelijk, zonder ooit te hoeven oefenen.

Wat is de favoriete bezigheid samen met je dochter ?

Favoriete bezigheid? Mmmh, dat zit ‘m vooral in kleine momentjes zoals bijvoorbeeld samen keihard meezingen met de radio in de auto. Toen ik deze vraag aan haar stelde, kwam er als antwoord: “shoppen, en als jij mijn voeten masseert.” Ja, van die dingetjes samen, daar geniet ik ook van.

Wat is jouw grootste ‘Guilty Pleasure’ ?

Poeh, eentje maar? Dan kies ik voor reality tv. De laatste ‘ reality verslaving’ was de serie Million Dollar Listings. Dat gaat over makelaars in New York en Los Angeles die hele dure huizen verkopen. Prachtige panden om te zien en dat gedoe tussen die (voornamelijk) heren ontzettend vermakelijk. Nu smul ik van alle versies van 90 Day Fiancé op TLC. Die neem ik op en kijk ik dan op een loos uurtje.

Wat is het leukste aan jouw werk ?

Het leukste aan mijn werk vind ik de intieme en diepgaande gesprekken die ik mag voeren. 
Mensen komen bij mij terecht met een onverklaarbaar fenomeen, waar ze last van hebben. Ze hebben allang uitgedokterd dat het niet aan de inrichting of de kleur behang ligt, maar dat er echt iets anders, ‘ iets raars’, aan de hand is. De klacht is bijna altijd een variatie van “Ik voel me niet thuis in mijn woning”. Een andere veelgehoorde klacht is: “het lukt maar niet te verhuizen”.

Wanneer mensen mij dan uitnodigen voor een Happy Holon Huisconsult, ben ik nog altijd zeer verwonderd dat ze mij ècht het achterste van hun tong durven te laten zien. Ze staan mij toe om samen met hen als een detective in hun huis en leven rond te speuren. Er ontstaat op zo’n dag dan een magische vision quest in hun eigen woning, waaruit diepe inzichten volgen.

En echt het állerleukste vind ik, wanneer mensen toegewijd aan de slag gaan met die inzichten, in combinatie met mijn adviezen. Wanneer mensen dat consequent doen, ontstaan er wonderen. Dat zijn ook de mensen, die mij terugmailen met hun verhalen en avonturen. 

Soms krijg ik pas maanden later te horen, dat hun Happy Holon huisconsult de aanzet was van een positieve transformatie van hun leven. En soms met echt verstrekkende gevolgen. Dat gaat van verloren gewaande familieleden die zich melden, tot bedrijven die gaan lopen als een tierelier. En van mensen die niet meer bang zijn in hun huis tot kinderen die gewoon weer doorslapen in de nacht.

Ik ben super dankbaar dat ik dan een bijdrage mocht leveren aan dergelijke transformaties. Dat is waarom mijn job mij zoveel voldoening geeft.

Nicky Koopmans - Happyholon.nl
Nicky Koopmans – Happyholon.nl

Wat moet iedereen weten volgens jou ?

Je huis is een spiegel van de ziel. En dat gaat echt over veel meer dan alleen een vertaling van je persoonlijkheid en levensstijl in een kleur en stijl van je interieur. Je woning is veel meer dan alleen vier muren met een dak, waar je elke nacht slaapt. 

Als spiegel van de ziel weet je huis dingen van jou, die jij niet (meer) wilt weten. Het weet alles over je dromen, intiemste verlangens en behoeften. Je woning wilt je beschermen en nodigt je altijd uit tot groei. Het is je grootste cheerleader. En als je er naar wilt luisteren, dan zal het je vertellen waar jouw levenslessen liggen. 

Er verschijnt meer flow, focus en energie in je leven, wanneer je een verbinding met je huis durft aan te gaan. Ik laat je zien hoe je dat doet.

Maak een krachtplaats van je woning! Ik help je.


Welke 3 dingen maken jou gelukkig ?

Ik word altijd heel blij en gelukkig van:  

  • De zee en het strand
  • Vrienden die onverwacht op het juiste moment van zich laten horen
  • Diepgaande gesprekken

Wat is jouw grootste droom ?

Bij Oprah Winfrey op de bank voor een interview. Er zitten nog veel leuke plannen in het vat om uitgewerkt te worden. Wil je mijn plannen als eerste weten? Geef je dan gratis op als Happy Holon Club Member op mijn website

Heb je liever 40 graden of liever -5 ?

Pfffff, allebei niet. Ik ben niet zo goed met warmte. En kou, mwah… Ook niet niet echt. Alhoewel je je daar natuurlijk verder prima tegen kunt kleden. Toch voel ik me dan vaak een soort van Michelin-mannetje. 
Zon’ 20-25 graden vind ik ideaal. Zonder jas op slippers naar buiten kunnen. Het is dan niet te warm om buiten wat te ondernemen en je kunt evengoed in bikini aan het water liggen.

Wat is jouw levensmotto ?

Doe zo min mogelijk dingen waar je niet blij van wordt. 

Ik weet, je komt er soms echt niet onderuit, maar doe ze zo min mogelijk. 
Doe vooral wel de dingen, waar je wel blij van wordt. Dingen waar je energie van krijgt. Kleine dingen, maar zéker ook wanneer het gaat om grote zaken zoals je werk, je relaties en de manier waarop je je (vrije) tijd doorbrengt.   

Wil je Nicky beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op  Happyholon.nl. Maar ook op InstagramLinkedIn en Facebook kan je haar volgen ! 

Zou je het ook leuk vinden om net als Nicky met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht +31 6 19742851