Na twee HBO-studies in de communicatie, veel ‘gespeeld’ en gereisd te hebben, ben ik op latere leeftijd moeder geworden van mijn zoon Rivas, nu 10 jaar. Wij wonen samen met ons tweetjes en onze chihuahua Google en kater Beanie in Maastricht.. Ik heb op 1 oktober 2019 mijn 20-jarige jubileum gevierd met mijn reclamebureau House of Communications, dat ik in 1999 samen met Annette (rip) startte en later alleen voortzette. Ik houd kantoor aan de Avenue Céramique in Maastricht en werk voor uiteenlopende klanten (voornamelijk vrouwen) in diverse branches. Dat maakt mijn werk ook super gevarieerd. Het liefst help ik starters met de branding, het in de markt zetten van hun merk en het uitbouwen en onderhouden ervan. Ik ben copywriter van origine, maar werk tegenwoordig voornamelijk – en met veel plezier – als grafisch ontwerper en reclameadviseur.  Ik ben sinds 2008 zangeres van de (hard)rockcoverband VINTAGE (Solid Rock). Muziek, concerten, festivals en persoonlijk piano en zang is altijd van enorm belang geweest voor mij. Ik maak muziek sinds mijn 6e jaar. Ooit wilde ik een carrière in de muziek. Die droom moest ik helaas opgeven door stemband problemen (en de operatie die daarop volgende). Nu is het net iets meer dan een hobby.

Mijn dagelijkse bezigheden zijn werken in mijn zaak, nog altijd met veel plezier (ok er zitten een paar mindere dagen tussen), boodschappen doen, koken en de diertjes verzorgen, huiswerk en fun met mijn zoon. Pilates als sport 2x per week, repeteren en optreden met mijn band en uiteraard tijd maken voor sweet luvvv (sinds 6 maanden, dus nog redelijk pril 😉

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, tekst
Lidia van House of Communications – 20 jaar House of Communications

Welke liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven?

jn favoriete tracks, maar wel songs die van toepassing zijn op mijn leven. ‘Around the World’ van Daftpunk, heerlijk nummer en dito videoclip! Deze symboliseert absoluut mijn reisdrift en drang tot ontdekken. Als kind reisde ik met mijn ouders de wereld over. Ik heb herinneringen aan de mooiste, tropische vakanties. De geuren, het mooie weer, de natuur, het samenzijn met mijn ouders, broer en zus, het proeven en ontdekken van andere culturen. Prachtig! Tegenwoordig kan ik niet zomaar meer kan uitvliegen vanwege verplichtingen thuis en schoolvakanties, maar ik probeer mijn zus in LA regelmatig op te zoeken, mijn vriendin Nina in Finland en mijn lieve familie (van mijn vader’s kant) in Noord-Macedonië.

Zoals iedereen heb ik ook ups en downs gehad in mijn leven. Daarom symboliseert ‘Alive’ van Pearl Jam een deel hiervan. Terugkijkend op en denkend over ‘hoe ben ik dat ooit te boven gekomen en ‘wow wat ben ik dankbaar dat ik dat heb mee mogen maken’, is deze song absoluut van toepassing. Dan heb je nog ‘Fire woman’ van the Cult, vanwege mijn – so they say – vurigheid (‘you spit fire girl’ kreeg ik wel eens te horen vanwege mijn temperament, mondigheid en mijn vuurspuwende ogen-lol). En last but not least: ’Is this love’ van Whitesnake, de ultieme romantische klassieker en 1 van mijn favorieten, wanneer ik overloop van sweet luvvv …

Wat is het leukste onderdeel van jouw werk ?

In 1998 ging het toenmalig reclamebureau waar ik werkte failliet. Ik ontmoette daar Annette (rip), mijn partner in crime. Zo jong en brutaal als we waren, dachten we: ‘dat doen wij beter’. Zo gezegd, zo gedaan, we startten onze eigen bureau House of Communications. Met 1 klant (via via) sprongen we in het diepe. We draaiden nog geen volledige omzet om er volledig van te leven, dus in de beginjaren hebben we naast onze onderneming nog een extra baan gehad om rond te komen. Maar na zo’n 3 jaar ging het bergopwaarts, werd ons klantportfolio uitgebreid en konden we ons fulltime storten op onze droom. We genoten van het hele proces; van het ontmoeten en omzetten van potentiële klanten in daadwerkelijk langdurige klantrelaties en mooie opdrachten . Het gaf ons een kik! Zo van: ‘we zien een kans en gaan erop af’. We durfden de sprong te wagen en als we goed neerkwamen, vielen we elkaar in de armen van trots en vreugde: ‘we did it!’ riepen we dan. Het mooiste van mijn werk, zoals ik dat nu nog ervaar, is het ontmoeten en helpen van ondernemers, voornamelijk starters, door 1-op-1 gesprekken aan te gaan, me goed te informeren en in te leven de wensen van de klant en diens doelgroep, om vervolgens alles in kaart te brengen, brainstormen en een mooi concept neerzetten. Ik help de klant een merk te vormen, deze uit te rollen en positie te nemen in de markt.

Als je iedereen zou kunnen kiezen, wie zou je dan kiezen als je mentor?

Hmm, ik heb nooit zo’n behoefte gehad aan een mentor. Ik ben ondanks dat ik een sociaal persoon ben, een redelijke ‘loner’ en zoek de dingen liever zelf uit, maar ik laat me wel inspireren. Als ik moet kiezen voor een rolmodel of mentor, dan is dat mijn vader. Hij kwam met praktisch niks naar Nederland en heeft het hier ver heeft geschopt als radioloog, later professor en docent aan de universiteit als hoofd radiologie in Maastricht. Hij was een doorzetter, gepassioneerd en had praktisch overal een oplossing voor. In 2010 is hij overleden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
House of Communications

Als je wist dat de aarde zou vergaan volgend jaar, wat zou je dan nu anders doen?

Dit is altijd zo’n tricky vraag haha. Lastig ook… Alhoewel net zo simpel: meer tijd doorbrengen met mijn familie natuurlijk en minder tijd besteden aan onbenullige dingen, energieverslindende mensen en taken. Mijzelf minder schuldig/verantwoordelijk voelen voor alles en iedereen en lekker mijn eigen ding doen, samen met mijn zoontje Rivas en mijn andere geliefden. Vooral volop genieten van wat ik heb en het verleden laten voor wat het is. Oh ja… en geen zaken uitstellen, maar doen alsof je maar 1 keer (kort) leeft, want dat is in dit geval zo!

Waar zou jij wonen als je overal op de wereld zou kunnen wonen?

Los Angeles, mijn tweede thuisstad. Mijn zus Luciënne woont er al 24 jaar! Ik kom er regelmatig, voornamelijk in de zomervakanties, het klimaat is heerlijk! Jammer is dat LA tegenwoordig bijna onbetaalbaar is geworden voor de gemiddelde persoon. Het is een metropool waar iedereen zich wil vestigen. De prijzen schieten de pan uit. Mijn vader was altijd al gecharmeerd van de US. Hij wilde er ook wonen, maar het kwam er niet van omdat mijn moeder Nederland niet wilde verlaten (voornamelijk vanwege haar ouders). Als kind reisden we er vaak naartoe, waardoor ook wij die liefde voor het continent en land met de paplepel ingegoten hebben gekregen.

Wat is je favoriete dag van het jaar?

Ik heb geen favoriete dag, van feestdagen krijg ik alleen maar stress haha. Maar als ik een favoriete dag van de week mag kiezen, dan is dat uiteraard de vrijdag, lekker borrelen met collega’s, een hapje eten en mezelf klaarmaken voor het weekend. Heerlijk!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Lidia van House of Communications

Wat is een random feitje over jou ?

Dat ik, ook al zie of merk je dat niet direct, heel gevoelig ben en andermans emoties sterk absorbeer. Ik voel, proef en ruik alles sterk… Wellicht ben ik HSS – hoogsensitief – als ik er een plaatje op moet plakken. Kortom: Tough on the outside, soft on the inside haha.

Nog een feitje, ik ben gek op zingen! Vanaf mijn 7e jaar zing ik, begonnen in het plaatselijke kerkkoor, daarna als frontvrouw van diverse rockbands. Sinds 11 jaar ben ik met veel plezier de zangeres van classic rock coverband VINTAGE.

Welke film heb je meer dan 10 keer gezien?

Sissi keizerin van Oostenrijk, samen met mijn moeder en zus, meestal rond de kerst. Zoooo romantisch met de pure en mooie Romy Schneider in de hoofdrol. Wat kon ik daarbij wegzwijmelen zeg. Nu nog! Als de film op tv komt, dan zit ik er zeker weten weer klaar voor haha. Hopelijk zenden ze hem nog eens uit deze kerst. Daarnaast heb ik Bram Stoker’s Dracula, Steven King’s Pet Sematary en Dirty Dancing honderden keren gezien. Conclusie: girl & horror movies zijn/waren mijn genre 😉

Wat is je favoriete muzieknummer?

Hehe, je maakt het er niet gemakkelijker op. Keuzes, keuzes…als ik dan moet kiezen, dan kies ik voor ‘is this love’ van Whitesnake. Maar dan nog, dan blijft het lastig, want Whitesnake heeft zoveel gave nummers. Still of the night is er ook zo een. Die warme, krachtige stem van sir (yes, yes, he’s a sir) David Coverdale kan mij absoluut bekoren. Ik heb ze vaak live mogen zien. Een nieuwere favoriet is ‘Dark Necessities’ van the Red Hot Chili Peppers.

Heb je jezelf een keer op een domme/grappige manier verwond?

Ik ben een brokkenpiloot van het eerste uur die af en toe ook nog over haar eigen voeten struikelt. Als kind heb ik diverse breuken en gescheurde pezen gehad n.a.v. sporten en outdoor activiteiten. Nu nog heb ik af en toe van die motorisch gestoorde dagen, dan laat ik alles uit mijn handen vallen of stoot ik me overal aan. Zo irritant! Ik wil soms te snel zijn en teveel dingen tegelijk doen.

Vorig jaar nog dacht ik weer eens op een skateboard te gaan staan toen ik met mijn zoontje en zijn vriendje Robin naar het skatepark aan de Griend ging. Ik heb geskatet als jong meisje en dacht mijn kunsten te kunnen laten zien aan de nieuwe generatie skaters. Dat had ik niet moeten doen, want ik gleed uit en belandde in een spilt waarop mijn hamstrings ‘knak’ zeiden. Ik moest van de skatebaan getilt worden (hoezo gênant) en naar de eerste hulp gereden worden. Nu, bijna een jaar later, heb ik er nog last van. Lesson learned… I always do things the hard way haha.

Wil je Lidia beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op haar site Houseofcommunications.nl. Maar ook kan je haar op InstagramLinkedin , Behance en Facebook volgen ! 

Zou je het ook leuk vinden om net als Lidia met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht +31 6 19742851

[socialpoll id=”2592275″]