Ik ben Romina, 29 jaar maar veel jonger van geest. Ik probeer zorgeloos door het leven te gaan, alles te relativeren en uit alles iets positiefs te halen.

In het dagelijkse leven ben ik online marketeer bij Schoenen Torfs, een job die ik enorm graag doe. Daarnaast ben ik als zelfstandige in bijberoep gestart om hier nog verder in te gaan, maar ook om andere van mijn passies verder uit te voeren zoals het creëren van video materiaal (Voorbeeld 1 & 2 ), fotograferen, ….

Alsof dat nog niet genoeg is geef ik waar mogelijk nog bijles in de wiskunde, en ben ik onlangs gestart met een beautybusiness waarbij ik beauty advies geef en de juiste huidverzorging en makeup producten aanraadt op basis van de behoeften van de klant. Een hele boterham dus, maar allemaal dingen waar mijn hart bij ligt en waar ik dus uren mee bezig kan zijn, zonder het zelfs door te hebben. 

Raar maar waar heb ik naast al deze jobs/hobbies ook nog tijd voor een vriend, of eigenlijk zelf een verloofde (ik ben nog niet helemaal gewoon om dat te zeggen ). Wij wonen ruim 2 jaar samen en zijn momenteel ons droomhuis aan het bouwen waar we begin 2020 graag in zouden trekken. Samen hebben wij een chocolate scottish fold, genaamd Lou. Een kleine deugniet, die we beide niet meer zouden kunnen missen. Zowel m’n vriend als ik houden enorm van reizen en de wereld zien en we proberen dus ook elk jaar een reisje te maken naar een nieuwe bestemming om zo samen de wereld te ontdekken.

Welke maand is jouw favoriet ?

Hmm, lastig maar ik denk dat ik dan voor april ga. Mijn verjaardagsmaand, maar ook het langzame begin naar mooi weer en de bloemetjes die in bloei komen te staan. Al moet ik zeggen dat december ook zeker een favoriet is aangezien ik gek ben op Kerst.

Romina & Goodiebox

Werk je graag samen of liever alleen?

Ik hou van de combinatie. Ik heb momenten waarop ik me liefst afzonder en doorknal aan een taak die ik alleen kan of moet doen, maar heel dagen alleen werken zou echt niets voor mij zijn. M’n collega’s zou ik niet kunnen missen en als ik een dagje thuis werk, kijk ik er ook altijd weer enorm naar uit om een dag later weer naar kantoor te gaan. Naast het gezelschap en gewoon hun aanwezigheid, vind ik het ook leuk om samen te werken aan taken. Samen dingen bespreken, overleggen en brainstormen werkt (voor mij persoonlijk althans) positief op mij en zorgt dat er meer en betere ideeën of inzichten uit de bus komen. Een goede mix van samen en alleen werken dus. 

Welk beauty product zou iedereen moeten gebruiken, volgens jou ?

Hier hoef ik niet lang over na te denken: een reinigingstoestel voor het gelaat. Ik merk hiermee zo enorm veel verschil! Een week zonder, en mijn huid is weer helemaal om zeep. Enkele dagen terug gebruik maken van mijn Foreo Luna of van mijn Lumispa en mijn huid voelt weer aan als een babybilletje. Een echte must have volgens mij!

Welke reis heeft de meeste indruk op jou gemaakt ?

Dat is zonder twijfel onze reis naar Bali in november 2017. Sowieso wou ik altijd al eens graag naar Bali en ben ik er toen ook verliefd op geworden.

Maar naast de aantrekkingskracht die ik voor deze reis al tot Bali had, gebeurde er tijdens deze reis iets dat ik totaal niet had verwacht. Ik was op dat moment net 10 jaar samen met m’n vriend en hoewel enkele vrienden er al vanuit gingen dat dit hét moment was voor een huwelijksaanzoek, was ik ervan overtuigd dat dit niet ging gebeuren omdat we nog niet aan trouwen toe waren (we waren namelijk op zoek naar een huis/bouwgrond, dus dat kreeg van ons beide voorrang). Op de dag dat we exact 10 jaar samen waren had m’n vriend echter ergens gereserveerd. Ik dacht “lief, om ons 10 jaar samenzijn te vieren”. Het was de meest idyllische locatie die ik me kon inbeelden: Helemaal afgezonderd, naast een rivier, overal kaarsjes en bloemblaadjes.

Ik bleef het als verrassing zien voor ons 10 jaar samenzijn en was dus al overdonderd door de mooie locatie. Tot mijn vriend (ofja, verloofde dus ;p) plots toch echt op z’n knieën ging. Een moment dat ik nooit ga vergeten, én dat toevallig op camera staat! Je kan het hier bekijken. We waren toen samen aan het vloggen, wat natuurlijk voor hem goed uit kwam zodat het niet raar leek toen hij de camera aanzette. Needless to say: Bali heeft daardoor toch echt een speciaal plekje in m’n hart veroverd.

Wat eet jij het liefst als ontbijt ?

Hmm, dat varieert enorm! In de winter ga ik meestal voor havermout. Dat combineer ik dan met fruit, afhankelijk van waar ik die dag zin in heb. In de zomer heb ik vaak geen zin in warme havermout, dus ga ik meestal voor yoghurt met fruit en soms wat muesli of granola erdoorheen. Dit zijn vooral de ontbijtjes die ik tijdens de werkweek verorber: snel en makkelijk. Als ik wat meer tijd heb kan ik ook erg genieten van een spiegeleitje, of bijvoorbeeld toast met avocado. Heerlijk!

Wat is jouw favoriete kledingstuk uit jouw kledingkast ?

Ik denk dat dat momenteel mijn blauw/wit kleedje met gouden palmboompjes van CKS is. Het weer is nu nog net goed genoeg om dit nog heel even te kunnen dragen, dus dat doe ik dan ook zeker. Maar in de herfst en winter kan ik ook extreem hard geneigen van een comfy trui, zoals bijvoorbeeld mijn blauwe trui van Summer and Grae.

Romina van Rominadastolfo.be
Romina van Rominadastolfo.be

Wat is het beste idee dat je ooit hebt gehad?

Het starten van een blog en youtube kanaal. Ondanks dat het een tijdje heeft stilgelegen, heb ik de microbe weer helemaal te pakken en zou ik mijn blog en youtube kanaal absoluut niet kunnen missen. Een jaar geleden dacht ik niet dat ik ooit nog met youtube zou herbeginnen, maar het volledig afsluiten kon ik niet. En dat blijkt nu nogmaals, nu dat ik opnieuw ben beginnen vloggen. Ook het bloggen heb ik opnieuw opgepikt, op een nieuw blog weliswaar. De nieuwe naam en het nieuwe jasje zorgen ervoor dat ik er weer 100% achter sta en er weer zin in heb. 

Ben je een vroege vogel of een avondpersoon?

Dit vind ik een moeilijke. Ik ben geen van beide en langs de andere kant ook weer allebei haha.  De ene dag zou ik door blijven gaan (bijvoorbeeld met m’n blog) tot 2 uur ’s nachts, de andere voel ik me dan weer slecht als ik tot 9u in m’n bed zou liggen en zou ik liever om 6u opstaan en meteen aan de slag gaan. Aangezien ik een full time job heb worden mijn uren een beetje voor mij bepaald, maar mocht ik ooit van thuis werken als zelfstandige, dan denk ik dat ik eerder een vroege vogel zou worden.

Als je nog maar bij één winkel of webshop je kleding mocht halen, welke zou je dan kiezen ?

Als het om kleding draait, zou ik Ine 100% steunen en enkel bij haar nog kopen: Summerandgrae.com. Zij is onlangs gestart met haar online kledingwinkel en ik gun het haar volledig dat dit een groot succes zou worden. Maar uiteraard is dat niet de enige reden waarom ik Summer and Grae zou kiezen. De kledij die ze verkoopt is ook volledig mijn ding en ik vind er altijd wel iets leuks!

Voor juweeltjes zou ik dan weer Tutto Bello kiezen. Eigenlijk is Tuttobello.be ook nu al de enige webshop waarvan ik juweeltjes draag aangezien het mijn mamatje is die hierachter zit. Zij maakt zelf juweeltjes en ik help mee aan haar webshop. En psst, momenteel wordt hij in een nieuw jasje gestoken én komt er een nieuw assortiment aan. Nog even geduld dus voor de vernieuwd TuttoBello.be. 

Heb je liever meer tijd of meer geld ?

Geef mij maar meer tijd! Ik ben vrij recent gestart met een bijberoep, maar momenteel heb ik er – naast mijn fulltime job – geen tijd voor. Dat neemt echter niet weg dat ik het graag doe. Mocht ik meer tijd hebben, zou ik hier zoveel meer mee willen doen en zoveel meer opdrachten aanvaarden. En kleine bonus die hierbij zou komen kijken: meer tijd zou in dat geval ook meer geld betekenen. Win-win dus! 

Wil je Romina beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op  Rominadastolfo.be , maar ook op Instagram en Facebook kan je haar volgen ! 

Zou je het ook leuk vinden om net als Romina met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht +31 6 19742851