Ik ben Jasmina. Getrouwd ben ik met mijn grote liefde. We wonen samen in het Westland met onze prachtige dochter: Farah Hope. Farah betekend vreugde in het Arabisch en dat is precies wat zij in ons leven heeft gebracht. Hope staat voor de hoop die we toch altijd hebben gehouden nadat ons werd verteld dat we onze kinderwens moesten opgeven. Mijn ouders zijn een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder en ik heb een zusje die 2 jaar jonger is. Helaas wonen zij in Groningen en ik in Zuid Holland.

Ik ben een controlfreak en kan soms moeilijk loslaten… Echte post en alles wat met pen en papier te maken heeft, maakt me blij. Daarom begon ik jaren geleden mijn eigen webshop: Penpal Junkie. Hier ben ik al enkele jaren mee gestopt. Reizen is mijn passie en ik hoop nog veel van de wereld te mogen zien. Koken vind ik ook erg leuk, of eigenlijk ben ik gewoon gek op eten, haha. Dit alles deel ik via mijn blog Sparkles Inside Ik weet niet wat je nog meer wilt weten, maar hier staat ook best veel info over mij.

Sparkles Inside - Roadtrip
Sparkles Inside – Roadtrip

Aan welk land heb jij een mooie herinnering ?

Aan welk land niet? Ik ben gek op nieuwe culturen en heb niet echt een favoriete land, elk land heeft zijn eigen charme. Wel heb ik een favoriete vakantie, en dat was de roadtrip die ik samen met mijn man en moeder maakte door Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Bosnië. Een onvergetelijk ervaring.

Wat is het beste idee dat je ooit hebt gehad?

Dat ik meer ga genieten van het leven en me minder druk ga maken om onbelangrijke dingen. Ik ben een stresskip eerste klas en zodra ik mijn kussen aanraak, komen mijn piekervriendjes al aanrennen. Ik heb me voorgenomen me niet meer druk te gaan maken om dingen die ik niet veranderen. Mijzelf kan ik veranderen, een ander niet. Hierdoor heb ik meer rust in mijn hoofd en kan ik intens genieten van mijn kleine meid. Voor mij het beste idee ever 😀


Zou je liever meer tijd willen of meer geld?

Mensen zeggen dat geld niet gelukkig maakt, maar dat is onzin. Zonder geld heeft men vooral veel stress. Geld maakte het leven een stuk makkelijker. Maar als je geen tijd hebt, kun je je geld ook niet uitgeven. Teveel vrije tijd en geen geld is daarentegen ook weer geen goede match. Mag ik een beetje van beide?

Wat is het lekkerste recept dat we kunnen vinden op jouw blog ?

Alle recepten zijn lekker, haha. Ik ben gek op lekker eten! Maar denk dat de bara (de hartige donut) mijn voorkeur heeft. Dit hapje is vegan en (bijna) iedereen kan het dus eten.  Als je het als maaltijd wilt eten kan je er een soort broodje van maken en vullen met bakkeljauw, kip kerrie (dan is het niet vegan meer natuurlijk) of als je het vegan wilt houden de tofu of soja brokken. 

Sparkles Inside - Bara (hartige donuts)
Sparkles Inside – Bara (hartige donuts)

Welk talent zou je graag willen hebben ?

Ik zou graag grafisch kunnen ontwerpen. Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd die ik maar niet kan uitwerken. Ik heb ooit een cursus grafische vormgeving gedaan, maar het kwartje viel gewoon niet. Het lukte me gewoon niet om de stappen te onthouden en de ideeën uit mijn hoofd om te zetten in graphic designs ☹ Dus mocht er iemand zijn die dit me wel kan leren of me zo nu en dan kan helpen met een ontwerp, holla at me!

Welke sporten beoefen je/heb je ooit beoefent?

Momenteel is het al een sport om achter mijn kleine meid aan te rennen de hele dag. Ik wandel veel, maar zou ook wel graag weer iets van Zumba ofzo willen doen. In het verleden heb ik gekorfbald, gehandbald, en gewoon fitness in de sportschool gedaan.

Wat wilde je later worden als kind ?

Moeder, dat staat in alle vriendenboekjes die ik invulde. Toen het er lang uitzag dat ik geen moeder zou worden, heb ik altijd een leegte gevoeld. Inmiddels ben ik na jaren vechten en strugglen moeder geworden van het mooiste, liefste maar ook ondeugendste meisje van de wereld. Hier kun je wat lezen over deze lastige strijd.

Sta je liever op de voorgrond of achtergrond?

Op de achtergrond, ik word er zenuwachtig van als ik het gevoel heb dat mensen naar me kijken. Op mijn bruiloft stond ik in het middelpunt, nou ik werd er soms helemaal kriebelig van.

Lees nu ook… Get to know… Natasjaheintz

Sparkles Inside - Creatieve mind
Sparkles Inside – Creatieve mind

Wat voor soort superkracht zou je willen hebben als je mocht kiezen?

Ik zou wel willen toveren. Dan zou ik iedereen in nood helpen. Zelfs in Nederland is er veel armoede en soms lees ik op facebook zoveel trieste verhalen. Ook zou ik toveren dat iedereen wat liever tegen elkaar is en het woord racisme wordt gewist en dus niemand meer weet wat discrimineren is.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan ?

Ik heb heel veel tijdens m’n zwangerschap gekregen en weinig zelf gekocht. 1 van de dingen die ik zelf kocht was iets waarvan ik dacht dat het super handig was: een geurleuze luieremmer. Doordat die dispensers stervensduur zijn, gooien we nu de pampers per zakje in de emmer. Hier had ik dus net zo goed een normale emmer voor kunnen aanschaffen die dicht kan. Ik denk dat dit mijn enige miskoop was.

Wil je Jasmina beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op Sparklesinside.nl  , maar ook via Instagram en Facebook kan je haar volgen !

Zou je het ook leuk vinden om net als Jasmina met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Dan kun je hier het formulier vinden om deel te nemen.

[socialpoll id=”2615363″]