Mijn naam is Rani, een twentysomething met een hart vol dromen en een hoofd vol plannen. Mijn grootste passie is reizen en dit kunnen jullie terugzien op mijn reisblog YoungWildFree. Mijn eigen, persoonlijke plekje op het wereld wijde web. Een creatieve duizendpoot die zich maandagavond helemaal uitleeft tijdens de musicallessen, maar ook kan genieten van een knusse Netflix & Chill avond met vriendlief. Ik hou van eten, katten, lezen, fotografie en online-shoppen. Ik heb een hekel aan onrecht, geweld, milieuvervuiling en Trump. Een doorsnee en overigens koppig meisje, met grootse dromen.

Wat is je favoriete stad?

Over het algemeen ben ik meer een natuurmens, dan een stadsmeisje. Toch werd ik verliefd op San Diego en Santa Barbara vanaf de eerste minuut dat we er binnenreden. In deze twee steden zie ik mij absoluut een leven opbouwen en een gezin grootbrengen. Ook heel wat steden in Australië spreken mij ontzettend aan. Ik verlang ernaar, hoewel ik er nog nooit geweest ben!

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Na onze studies maakten mijn vriend en ik een wereldreis van acht maanden, voornamelijk door Azië. De verste plekken die wij bezocht hebben, zullen waarschijnlijk Indonesië en Amerika zijn geweest. Volgend jaar gaan we naar Canada, ook iets waar we heel erg naar uitkijken.

Rani van YoungWildFree.be
Rani van YoungWildFree.be

Waarvoor mogen mensen jou altijd wakker maken?

Ik ben iemand die veel slaap nodig heeft en ‘s nachts opstaan vind ik behoorlijk lastig. Mijn lichaam lijkt er niet echt tegen te kunnen en ik voel mij altijd misselijk. Voor een surprise reisje mogen ze mij echter meteen wakker maken. Met plezier! Ook wanneer geliefden van mij een probleem hebben en hulp of een luisterend oor nodig hebben, mogen ze mij hier zeker voor wekken.

Waar zou je het liefst willen wonen?

Ik droom van een leven op een plek waar de zon véél meer schijnt dan hier in België. Waar ik dicht bij een prachtig strand zit en zo de zee in kan duiken na een vermoeiende werkdag. Waar ik de weekends in mijn bikini kan spenderen. Mijn allergrootste droom is dan ook (tijdelijk) in het buitenland wonen. Bij voorkeur in Australië of Hawaii. Ik weet dat het leven in een ander land vast ook niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar België voelt niet aan als de plek waar ik thuis hoor.

Vraag je makkelijk om hulp?

Ik heb er geen problemen mee om hulp te vragen. Hulp nodig hebben betekend zeker niet dat je zwak of dom bent. In het leven kan je nu eenmaal niet alles weten of kunnen. Ik ben een zeer assertief persoon, dus schaam mij ook absoluut niet om hulp te vragen. Het geeft mij zelf ook zeer veel voldoening om anderen te kunnen helpen.

Rani van YoungWildFree.be
Rani van YoungWildFree.be

Wat is de mooie zonsopgang (of -ondergang) die je hebt gezien ?

Tijdens onze reizen zagen we héél wat zonsopkomsten en -ondergangen. Een favoriet kiezen is dan ook ontzettend moeilijk. Toch denk ik in eerste instantie meteen aan de Borobudur in Indonesië. De zonsopkomst aanschouwen vanaf deze tempel was werkelijk magisch. Ik was op dat moment helaas ontzettend ziek, de tranen stroomden over mijn wangen omdat ik mij zo beroerd voelde én toch zou ik het zo overdoen. De hemel had een kleurenpalet van vijftig tinten rood, oranje, roze en geel. Adembenemend. Op de Nusa eilanden zagen we ook tal van prachtige zonsondergangen!

Wat drink je het meest op een dag?

Ik drink ontzettend veel water en verder ben ik ook een thee drinker. Winter en zomer, ik drink met gemak een liter thee per dag. In Azië dronk ik het liefst kokoswater en tijdens onze roadtrip in Amerika haalden we regelmatig een heerlijke grote ijsthee bij Starbucks!

Wat is er terechtgekomen van je tienerdromen?

Ik kan met veel trots zeggen dat ik heel wat dromen heb kunnen realiseren. In het secundair studeerde ik BSO, waar heel wat mensen nog steeds een verkeerd beeld over hebben. Volgens velen zijn BSO-leerlingen dom. Dit is zeker niet altijd waar. Ik was gewoon te speels en studeerde niet graag, waardoor ik genoodzaakt was een ‘lagere’ richting te gaan volgen. Toen ik daarna Orthopedagogie wilde gaan studeren, waren er heel wat mensen die niet in mijn geloofden. Mensen die zeiden dat het te zwaar zou worden. Toch heb ik bewezen dat ik het zonder problemen aankon. Ik behaalde mijn bachelordiploma en hoefde zelfs geen jaar te dubbelen. Ondertussen werk ik halftijds en ga ik voor een tweede diploma, namelijk dat van leerkracht secundair. 

Rani van YoungWildFree.be
Rani van YoungWildFree.be

Toen ik droomde over een wereldreis, dachten ook heel wat mensen dat het bij een droom zou blijven. Ik heb echter alles op alles gezet om deze werkelijkheid te maken. Na onze studies vertrokken mijn vriend en ik gedurende acht maanden. Ik droom ondertussen van méér lange en verre reizen. Enkele maanden Zuid- en Centraal-Amerika gaan ontdekken. Een roadtrip door Australië. Of een lange trip door de Verenigde staten, inclusief Alaska en Hawaii. Ik heb zoveel dromen en ik geloof dat ik deze zeker nog werkelijkheid laat worden. Als je er maar sterk genoeg in geloofd en hard genoeg voor werkt.

Wat zou je opnieuw willen meemaken?

Als ik opnieuw zou gaan studeren als achttienjarig meisje, zou ik niet voor de studies ‘orthopedagogie’ hebben gekozen. Mijn droom toentertijd was eigenlijk een opleiding in de musicalwereld. Ik had echter helemaal geen ervaring en besloot dan ook niet deel te nemen aan de toelatingsproef. Als ik van iets spijt heb in mijn leven, dan is het misschien toch dat ik deze droom niet achterna ben gegaan. Ondertussen doe ik musical en dit voelt echt als een grote passie, maar professioneel zal het helaas nooit worden. 
Nog iets wat ik opnieuw wil meemaken? Zoals hierboven al vermeld; Een wereldreis. Er zijn namelijk nog zoveel plekken op de wereld die ik met mijn ogen wil zien. Die ik wil voelen, ruiken, proeven en ervaren. Reizen maakt mij het allergelukkigste. Niets kan dat evenaren.

Welke 4 woorden vind je bij jezelf passen?

Dan ga ik voor dromer. Enthousiast. Vrolijk en gevoelig. Ik ben een ontzettend grote dromer en geloof ook in deze dromen. Hoe groot ze ook mogen zijn. Ik ben een ontzettend enthousiast en vrolijk persoon en zie dit zeker als een goede eigenschap. Ik omring mij graag met andere positieve mensen en ben zeer gevoelig voor de negatieve energie van anderen. Tot slot koos ik voor gevoelig en ook dit zie ik als een positieve eigenschap. Ik heb het gevoel dat ik alles intenser beleef dan de doorsnee persoon. Ik huil zeer snel, ben zeer empatisch, als ik blij ben kan ik mij intens gelukkig voelen. Mijn gevoelens kan ik moeilijk verbergen. Maar dat maakt mij juist ‘echt’ en ‘oprecht’. 

Wil je Rani beter leren kennen ? Dan kan je haar vinden op Youngwildfree.be, maar ook op Instagram en Facebook kan je haar volgen ! 

Zou je het ook leuk vinden om net als Rani met een Get to know… op Inspirationnl.com te komen ? Stuur dan even een mailtje naar infoinspirationnl@gmail.com of een whatsapp bericht +31 6 19742851