Een huis inrichten is natuurlijk super leuk om te doen, maar het kan ook een flinke duit kosten. Als je je huis stijlvol wilt inrichten zul je dus ook slim moeten zijn. Daarom zet ik een paar tips op een rijtje ! Waar kun je wel en waar moet je vooral niet op besparen ? En hoe maak je een kleine kamer toch stijlvol ?

Zelf hebben wij een appartementje. We hebben een kleine keuken met aangrenzende woonkamer, een badkamer en één slaapkamer. Dit is af en toe best lastig om te stijlen, maar met wisselende decoratie kom je een eind.

Bespaar nooit té veel op meubilair

Dit moet ik er als eerste bij vertellen. Het is natuurlijk begrijpelijk als je een klein budget hebt. Je hebt net een nieuw huis, bent student, starter of wat dan ook… Als je aan je kosten moet denken moet je er natuurlijk wel op letten dat je niet teveel geld uitgeeft.

Maar let op dat je niet té veel bespaart op het juiste meubilair. Goede zitmeubels zijn natuurlijk prioriteit. Let dus op dat je zeker niet (te veel) bespaart op je stoelen en banken. Het gaat tenslotte natuurlijk ook om je eigen lichaam(shouding).

Vergeet de decoratie niet !

Zonder (juiste) decoratie kan je kamer heel kaal ogen. Met een beetje decoratie kan je daadwerkelijk sfeer creëren. Maar let wel op welke decoratie bij jouw meubilair past. Het moet natuurlijk wel bij elkaar passen. Je kan natuurlijk altijd afkijken op Pinterest of in woonmagazines.

Onze cactus en vetplantjes

Je kan bij decoratie ook denken aan planten of bloemen. Een mooi kleurtje kan extra sfeer creëren en het is natuurlijk goed voor gezonde lucht in je kamer. En dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Je kan natuurlijk ook denken aan decoratie waarbij je diepte creëert. Denk aan een paar kussens op de bank, een vloerkleed of tapijt of andere leuke decoratie. Dit kan een extra warme sfeer creëren.


URBANSCAPE GROW KIT - SET VAN 3
URBANSCAPE GROW KIT - SET VAN 3 URBANSCAPE GROW KIT - SET VAN 3

URBANSCAPE GROW KIT – SET VAN 3


Denk functioneel

Je hebt natuurlijk een beeld in gedachten over hoe je je huis in wilt richten. Maar zorg hierbij wel dat de basis van je meubilair en verdere inrichting functioneel is. Zorg dat het logisch blijft. Een juiste sfeer en ruimte wordt mede gecreëerd door een juiste indeling.

Kleur, kleur en zwart ?

Zwart meubilair zal niet voor iedereen een voorkeur hebben. Wij hebben veelal zwarte meubels en een grijze bank, omdat wij het erg mooi vinden. Maar de muren zijn wel lichtgrijs en wit. Dit houdt de kleuren van onze kamers mooi in balans.

Je hoeft natuurlijk niet (bijna) al je meubilair zwart te hebben, maar je moet het ook niet vermijden. Zwarte details kunnen juist zorgen voor die warmere, diepere sfeer in je kamer. Denk eens na over het toevoegen van een zwarte lamp of andere zwarte accessoires.

Laat jouw huis spreken

Natuurlijk kun je met deze tips hele mooie huizen inrichten, maar je moet niet vergeten om jouw huis ‘jouw karakter’ in te blazen. Het blijft tenslotte wel jouw huis. Laat je passie of hobby zien. Of gebruik decoratie die echt bij jou past, zoals souvenirs van een reis, fotolijstjes met foto’s die voor jou veel waarde hebben, etc.

Volg niet altijd ‘The flow’

Natuurlijk is het leuk om de huidige trends en je omgeving te volgen. Zeker als het gaat om het decoreren van je huis. Maar als je trends volgt zal je huis er om de zoveel jaar ‘uit de mode’ uit zien. Volg daarom vooral de vorige tip. Blaas je huis jouw karakter in, want als je trends gaat volgen kan het zomaar zijn dat je binnen no-time op de inrichting van je huis uitgekeken bent. Mocht je budget dan al niet al te groot zijn voor de inrichting van je huis, dan maak je het jezelf waarschijnlijk knap lastig…

Je kan ook een basis te creëren als het gaat om je meubiliar. Kies meubels die tijdloos zijn. Daarbij kun je bijvoorbeeld de lampenkappen, dienbladen, gordijnen, kussentjes etc. om de zoveel tijd veranderen. Zo kan je toch een beetje met de trends meelopen, maar dan hoef je daarvoor niet je volledige huis aan te passen.

Werk met foto’s

Als je een foto maakt van je interieur dan kan het makkelijker zijn om je interieur te veranderen. Op deze manier kun je vaak de details beter zien dan als je gewoon rond kijkt in je huis. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel computerprogramma’s of telefoon applicaties waarbij je een meubelstuk of muurkleur kunt veranderen zonder weinig moeite te doen.

Maak het jezelf makkelijk

Natuurlijk hoef je niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Bij anderen afkijken of kant-en-klare sets kopen is natuurlijk geen enkel probleem. Zo vond ik bijvoorbeeld deze ontzettend leuke ‘mini keuken‘ op Perfecthomeshop.eu. Deze kleine keuken variant is super aangezien de wasbak, handvatten en het werkblad er al bij zitten.

Deze kleine keuken is natuurlijk voor ons ideaal, aangezien wij maar een kleine ruimte hebben voor onze keuken. Maar ook voor in een kantoor, bijkeuken of andere kleine ruimte is dit natuurlijk uiterst geschikt.

Hebben jullie een bepaald budget voor de inrichting van jullie huis ? Of bespaar je liever niet op je meubilair ?

URBANSCAPE GROW KIT - SET VAN 3

Kleine keuken 80 cm breed

Lees nu ook… 6 sollicitatie tips

Sponsored: Perfecthomeshop.eu