Genre : Actie, Avontuur, Komedie
Duur : 119 minuten
Hoofdpersonen : Spencer (Dwayne Johnson), Fridge (Kevin Hart), Martha (Karen Gillan), Bethany (Jack Black)
Op Netflix : Ja

Vier tieners worden in een magische videogame gezogen. De enige manier om uit het spel te komen is door samen het eind van de game te behalen.

Genre

Actie, Avontuur en Komedie omschrijven deze film perfect als je het aan mij vraagt. De game die de vier tieners uit moeten zien te spelen draait om actie en is een groot avontuur in het algemeen. En ook de humor komt veel voor in deze film aangezien de tieners een andere persoonlijkheid krijgen in de game die totaal niet lijkt op de eigenschappen die ze in het echte leven hebben.

Verhaal

Jumanji is een hele unieke film. In de film komen 4 tieners vast te zitten in een computergame. Om uit het spel te komen moeten ze de game uitspelen. Met maar 3 levens per persoon moeten ze zich een weg zien te banen door de jungle. Met alle vier een karakter die totaal niet lijkt op de karaktereigenschappen die zij in het echte leven hebben zorgt dit voor komische en gênante momenten.

Muziek

De muziek in deze film past echt perfect bij de gebeurtenissen. Elk spannend moment kent “spannende” muziek. Ook de achtergrond geluiden sluiten perfect aan. Allemaal geluiden die ook je goed kan plaatsen in de jungle.

Leeftijdscategorie

De film is redelijk spannend, daarom vind ik het niet meer dan normaal dat de film 12+ is. Voor 6+ zou dit net een te spannende film zijn, maar ik denk dat veel kinderen rond de 10 jaar hem ook al wel kunnen bekijken.