Nadat wij even hebben nagenoten van onze reis door de West-kust van Amerika wil ik graag met jullie onze reis delen. Vandaag deel ik de eerste 4 dagen van onze reis, maar de hotels zal ik niet uitgebreid bespreken. Hiervoor ga ik nog een aparte uitgebreide blog schrijven 😉

DAG 1 Amsterdam > San Francisco

Op 8 maart 2019 landde wij in San Francisco. Hier konden wij direct onze auto oppikken en zijn we naar het het hotel gereden. Bij aankomst bij het hotel werden wij direct geconfronteerd met de grote hoeveelheid daklozen die in San Fransisco leven. Hier schrokken wij van.

Eenmaal bij het hotel aangekomen konden wij parkeren op de parkeerplaats van het hotel en zijn wij onze koffers naar de kamer wezen brengen. Na ons snel even te hebben opgefrist zijn wij rond een uur op half 7 ‘s avonds naar San Jose gereden voor de Walmart Center voor ontbijt voor de volgende ochtend, want deze zat niet inbegrepen bij het hotel. En natuurlijk namen we ook wat lekkers voor op de hotelkamer mee.

DAG 2 San Francisco

Alcatraz

Onze eerste bezienswaardigheid was gelijk een hele bijzondere. We hadden om 10 uur ‘s morgens de tour naar Alcatraz. Druk bezocht door alle touristen, maar dit maakte het zeker niet minder leuk. Zeker een aanrader om langs te gaan wanneer je in San Francisco bent. Op het eiland ontvang je een Audiotour waardoor je de meest bijzondere verhalen en bizarre ontsnappingen bijna écht voor je ziet. Loop door de Celblokken, voel de granaatgaten in de grond en maak een selfie in de beruchtste cellen van Alcatraz.

Wat is Alcatraz ?

Er zullen nu vast lezers zijn die denken, ja maar allemaal leuk en aardig Joanne, maar wat is Alcatraz nu ? Alcatraz is een eiland die ligt in de baai van San Fransisco. Met een geweldig uitzicht op de Golden Gate bridge trouwens…
Van 1934 tot 1963 werd het gebruikt als een van de zwaarst beveiligde gevangenissen. Op het eiland hebben in totaal 1576 gevangenen gezeten. Een van hen was bijvoorbeeld Al Capone. Door de afgelegen ligging en de sterke stromingen in de baai was deze gevangenis bijna onmogelijk om uit te ontspannen. Ondanks dat dit bekent was hebben meerdere gevangenen alsnog geprobeert te ontsnappen. Het verhaal gaat ook dat er 3 ontsnapten nooit meer teruggevonden zijn. Misschien verdronken, misschien ontsnapt.

Pier 39

Pier 39 is een leuke plek om te zien. Het is een winkelgebied op de pier waar ook zeehonden zijn te spotten. Maar wat helaas wel overduidelijk was, was dat het een enorm toeristische plek geworden. Prijzen van het eten zijn er haast 2x zo duur als een paar straten verderop.

USS Pampanito

Deze onderzeeër vonden we minder indrukwekkend als verwacht. Gaaf om een keer te zien, als je er toch bent, maar ik zou er niet nog eens heen gaan. We hebben het alleen van de buitenkant gezien, net als het schip ernaast. We vonden het niet interessant genoeg.

Musee Mecanique

Wel hebben we in het museum dat in het gebouw er tegenover zit gekeken. Een gratis museum met allemaal speelautomaten van de afgelopen eeuw. Zo goed als allemaal werkend ! Erg leuk om even een kijkje te nemen dus. Zelf heb ik niet zoiets gehad van “deze speelautomaat vind ik zo leuk die wil ik doen”, maar het was wel erg leuk om te zien.


Fisherman’s Wharf

Leuk om gezien te hebben, maar net als de pier erg toeristisch geworden. Er zitten veel snoep winkels, restaurants en souvenirwinkels. Zelf zijn we wezen eten in Burger Shack, een restaurantje die buiten Fisherman’s Wharf lag. Hier betaalde je de helft van de prijs voor een misschien wel minder lekkerdere hamburger. Een goede keus geweest dus 😉

China Town

Helaas viel China Town erg tegen, maar dat komt vast omdat we in Londen naar China Town geweest zijn. Hier waren er vooral vis- en groentewinkels. De poort hebben we helaas niet gezien, omdat China Town best wel groot was was het nog een behoorlijk stuk lopen waardoor we ervoor hebben gekozen om door te gaan. Aangezien het al rond 7 uur was vonden we dit beide niet heel erg…


Grace Cathedral

Ik vond dit een hele indrukwekkende kathedraal. De
kathedraal was heel overzichtelijk en strak ingedeeld. Dit geldt ook voor de versieringen van de kathedraal. Er waren niet te veel versieringen, maar dit maakte de kathedraal zeker niet minder indrukwekkend.

Golden Gate Bridge

Vanaf Alcatraz hebben wij al erg mooie fotos gemaakt van haha de golden gate bridge gelukkig, want ‘s avonds kon ik helaas geen mooie foto’s meer maken. Wel zijn we over deze enorme brug heengereden. Hoe mensen deze brug mooi vastgelegd krijgen op foto of video vanuit de auto is mij wel een raadsel, want het zit vol met hobbels haha…

DAG 3 San Francisco

USS Hornet – Sea, Air and Space Museum

Wat een enorm schip ! Gaaf om te zien. Er lagen ook nog drie andere schepen bij. We zijn niet in het schip geweest, want waarschijnlijk doe je er minimaal een halve dag over om alles te zien op het schip, maar alleen het zien van het schip zelf was al erg indrukwekkend.


Alameda – Target

Op de weg richting Santa Cruz hebben we getankt, zijn we even door een typisch Amerikaanse wijk gereden wat heel leuk was om te zien. Ook kwamen we langs een supermarkt. Hier hebben we even gezocht voor een rugtas aangezien dat toch wel makkelijk zou zijn geweest om mee te nemen… Target is vergelijkbaar aan een Walmart. Ze hebben hier ook zo ongeveer alles.


Santa Cruz – Boardwalk Beach

Zo gaaf ! Een kermis op de pier stond zeker op het lijstje van Must Seen in Amerika. So we did. Het mooie aan deze plek was dat alles goed was onderhouden, de kleuren gaven een vrolijke uitstraling en het leukste was dat het niet zo toeristisch was als de Pier 39. Om daar rond te lopen voelde net als je in de films ziet.


Monterey – 17 mile drive

Geen woorden voor. Gewoon zo gaaf. Een weg langs de kust, met hele mooie rotspartijen. Doordat er veel wind stond hadden wij veel mooie golven die kapot sloegen op de rotsen. Erg mooi om te zien. Het was er ook heerlijk weer op dat moment. Zo konden we, met het dak van onze cabrio naar beneden, heerlijk langs de kustweg en de veel te dure, super luxe huizen touren.


Carmel-by-the-Sea – House of Hansel and Gretel

We hebben hard moeten zoeken, maar hebben het uiteindelijk gevonden. Een deel van een wijk in Carmel-by-the-sea kent deze huisjes. Een groot deel van de huisjes zijn privé, waar je dus helaas niet binnen kan kijken. Er zijn veel verschillende soorten van deze huisjes, gemaakt door een en dezelfde architect. Maar de “officiële” staat op36°33’51.6″N 121°55’18.4″W. Geen adres dus, maar coördinaten. Dit komt omdat het huisje niet eens een officieel adres kent…

In ‘n out

Omdat het al laat was en we erge honger hadden zijn we gestopt bij het eerste, beste restaurant. Dit was in dit geval een In ‘n Out. Deze stond stiekem toch wel op het lijstje met restaurants waar ik in Amerika gegeten wilde hebben. We hadden een soort big mac menu. Wel met heel erg dunne frietjes, maar deze smaakte erg goed. Zeker omdat we behoorlijke honger hadden natuurlijk 😉

DAG 4 Yosemite park & Bakersfield

McHenry Mansion  

Gaaf ! Een mooi huis die mij persoonlijk even aan Pippie Langkous deed denken haha. Heel dicht bij het motel, dus zeker even de moeite waard om even te bekijken. Je kan vanuit het Mansion lopend binnen 2 minuten er zijn. Deze Mansion kent dan wel geen extreem indrukwekkende geschiedenis, maar zeker even mooi om te bekijken als je er toch langskomt.


Yosemite National Park

Wat een park ! Zo groot, zo gaaf ! Als je van sneeuw, bergen en watervallen houdt is dit zeker een nationaal park dat je niet kan missen. Wij hebben een nationale parken pas aangeschaft zodat we voor $80 alle parken in Amerika kunnen bezoeken. Deze is de rest van het jaar geldig en hiermee waren wij voordeliger uit dan als wij $20 à $30 per park uit zouden moeten geven.


TulareMountain Mike’s Pizza

Onderweg stopte wij in Tulare bijt een gezelllige pizzaria. Er stond een behulpzame, gezellige dame achter de kassa die ons wist te vertellen dat we maar een kleine pizza moesten nemen. Terwijl we eigenlijk op het punt stonden om een middelgrote pizza te kopen hebben we toch maar wijselijk haar advies gevolgd. Achteraf bleek hier dan ook niets aan gelogen toen wij een erg lekkere, dikke, vullende pizza kregen. Ik heb deze small size niet opgekregen (10inc), terwijl ik normaal een hele pizza met gemak op krijg. Lang leve de enorme Amerikaanse porties.

Mountain Mike’s Pizza


Ovallarta

Aan de overkant van de pizzaria bevond zich een mexicaanse supermarkt met veel verse zoetigheden, groenten en fruit. Het gebak en de taarten zagen er allemaal groot én lekker uit. Love it. Ondanks de verleiding hebben we toch maar niets van die lekkernij meegenomen 😉 Alleen wat broodjes en drinken voor de volgende dag.